Detalji evakuacije u banjalučkom sudu: “Bomba će eksplodirati za 20 minuta, Alahu ekber!”

Objavljeno: 23. 9. 2016 u 19:20h

Bomba je na drugom spratu vaše zgrade, i eksplodiraće za 20 minuta, rekao je muški glas koji je u petak pozvao Okružni sud Banjaluka, ali se, srećom, ispostavilo da je riječ o šaljivdžiji.

Taj muškarac, za kojim policija traga, prije nego što je prekinuo vezu dodao je: “Alahu ekber”. Bio je to dovoljno alarmantan razlog da se svi zaposleni evakuišu, a policija pohita u Okružni sud s ciljem da utvrdi da li je riječ o ozbiljnoj prijetnji ili nečijoj neslanoj šali. Ispostavilo se da je u pitanju ovo drugo.

Da je policija ovu dojavu shvatila krajnje ozbiljno svjedoči i podatak po kojem je, nakon prijave, i pješake koji su se kretali pored Okružnog suda Banjaluka usmjerila na drugu stranu trotoara, a o svemu su obaviješteni i vlasnici i gosti u okolnim kafićima.

Po riječima Marije Markanović, portparola CJB Banjaluka, operativnom dežurstvu oko 11.30 prijavljeno je da je u banjalučkom Okružnom sudu, u Ulici kralja Petra Prvog Karađorđevića, postavljena eksplozivna naprava.

“Na lice mjesta su izašli policijski službenici, koji su evakuisali prisutne, a izvršenim uviđajem i protivdiverzionim pregledom utvrđeno je da se radi o lažnoj dojavi”, navela je Markanovićeva.

Ona je potvrdila da je o prikupljenim činjenicama obaviješteno Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, te naglasila da se preduzima istraga na identifikovanju lica koje stoji iza ove lažne dojave.

Iz Okružnog suda Banjaluka saopšteno je da je nepoznati muškarac pozvao centralu te institucije, te da su pripadnici CJB Banjaluka, čija se zgrada nalazi odmah preko puta, evakuisali i radnike i jednog pritvorenika koji je bio u pritvorskoj jedinici Suda.

“Policija je evakuisala i objekte u neposrednoj blizini zgrade Suda i privremeno obustavila saobraćaj”, naveli su iz Okružnog suda Banjaluka, uz napomenu da je kontradiverzioni pregled trajao nešto više od sata.

Zanimljivo je da je samo dan ranije sličan scenario zabilježen u Bijeljini, gdje su zgrade Osnovnog i Privrednog suda evakuisane nakon što je policiji zasad nepoznati muškarac telefonom javio da je, kako je naveo, postavljena bomba u sudu, a na kraju se, takođe, ispostavilo da je riječ o lažnoj dojavi.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/detalji-evakuacije-u-banjaluckom-sudu-bomba-ce-eksplodirati-za-20-minuta-alahu-ekber/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])