Banjaluka: Može li se biciklom, umjesto automobilom? (Video)

Objavljeno: 23. 9. 2016 u 09:51h

Marko Marčetić, osnovac iz Banjaluke, biciklom ide do škole. Obilježio je Međunarodni dan bez automobila, ali i poručio i odraslima da na taj način mogu izbjeći gužvu u saobraćaju i zaštititi životnu sredinu. Ipak žali se na uslove.

“U gradu Banjaluci ima jako malo biciklističkih staza. Biciklisti moraju da voze po putevima za automobile ili stazama za pješake”, kaže Marko Marčetić, učenik OŠ “Ivo Andrić”.

Automobile treba da izbjegavamo, ne krije ni gradonačelnik.

“Počesto, kad god je moguće, rasteretio sam se potrebe da vozim u gradu, da ulazim u gužve. U Banjaluci ćete na mnoga odredišta prije stići pješke nego autom”, istakao je Slobodan Gavranović, gradonačelnik Banjaluke.

Ljubiteljima dugih šetnji i biciklizma, nije teško pala promocija Dana bez automobila. Ima i onih koji nisu znali da u Banjaluci ta manifestacija prerasta u tradiciju, ali i onih kojima bi život bez automobila teško pao.

Iako je automobila sve više, trend vožnje bicikala se ponovo vraća, tvrdi Nikola Soković, vlasnik prodavnice bicikala. Sve ih više proda ali i popravi.

“Ljudi sve češće koriste bicikle kao prevozno sredstvo u svakodnevnom životu i kao rekreaciju. Taj trend je i u Evropi dugi niz godina, a ovdje je sve primjetniji”, rekao je Nikola Soković, vlasnik prodavnice bicikala.

U Gradskoj upravi ističu da će u narednom periodu izgraditi još biciklističkih staza. Ali i da su svjesni da će im za to trebati dosta novca.

Izvor: ATV

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-moze-li-se-biciklom-umjesto-automobilom-video/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||claudebot