U obnovu Doma zdravlja u Banjaluci ulažu 857.000 KM

Objavljeno: 22. 9. 2016 u 09:25h

Sanacija i energetsko opremanje Doma zdravlja počelo je juče, a u adaptaciju biće uloženo 857.000 KM. Objekat koji je izgrađen 1974. godine dobiće novu stolariju, grijanje, rasvjetu i izolaciju na zidovima i krovu.

Prema riječima ministra za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS Srebrenke Golić, ovdašnji Dom zdravlja jedan je od 18 objekata u Republici Srpskoj na kojem će biti urađeno energetsko opremanje u okviru projekta “Energetska efikasnost u RS”.

Golićeva, koja je ozvaničila početak radova, rekla je da će sanacija biti završena polovinom decembra.

“Nakon završetka energetskog opremanja, gubitak energije biće sveden na minimum, a što se tiče materijalnih troškova, uštede će biti do 50 odsto”, rekla je Golićeva.

Kada je riječ o ekološkom aspektu, Golićeva je navela da će sanacijom biti smanjena i emisija ugljen-dioksida, što će omogućiti popularnoj gradskoj Poliklinici da bude u funkciji zaštite životne sredine.

“Naročito je bitno spomenuti da će sada i pacijenti, ali i osoblje Doma zdravlja, imati bolje uslove, jer na ovoj zgradi nisu rađene bitnije sanacije još od njene izgradnje prije 42 godine”, naglasila je Golićeva.

Direktor Doma zdravlja Gordana Tešanović zamolila je građane za strpljenje dok sanacija ne bude gotova.

“Dom zdravlja, ali i Zavod za stomatologiju i Zavod za medicinu rada i sporta nastaviće da pružaju usluge u ovom objektu za nekoliko hiljada građana. Molila bih sve da budu strpljivi dok radovi traju, jer će nam na kraju sanacije svima biti daleko prijatnije. Dodala bih još da smo povećali prostor centralne laboratorije za jedno čitavo krilo, jer se savjetovalište za dijabeteologiju iselilo. Na taj način smo povećali prohodnost pacijenata i smanjili gužve i čekanja za tri puta”, kazala je Tešanovićeva.

I pomoćnik ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Ljiljana Ivančić istakla je značaj radova i smanjenje troškova ove javne ustanove, koji će omogućiti bolje funkcionisanje i kvalitetnije uslove za njen rad i funkcionisanje.

Standard ISO 9001:2008

Stomatološka služba Doma zdravlja prva je sertifikovana stomatološka služba na primarnom nivou zdravstvene zaštite u Republici Srpskoj. Nedavno je dobila sertifikat ISO 9001: 2008, koji im je dodijelila jedna njemačka kuća, a koji je dokaz kvaliteta poslovanja i propusnica za ulazak na svjetsko tržište.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/u-obnovu-doma-zdravlja-u-banjaluci-ulazu-857-000-km/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])