Banjaluka: Na sajmu turizma i zdravlja više od 100 izlagača

Objavljeno: 22. 9. 2016 u 16:58h

U Banjaluci je danas počeo Međunarodni sajam turizma i zdravlja na kojem učestvuje više od 100 regionalnih promotera turističkih vrijednosti i izlagača iz oblasti alopatske, integrativne i alternativne medicine.

Direktor Turističke organizacije Republike Srpske Nada Jovanović očekuje da ovaj sajam postane berza na kojoj će biti sklapani novi poslovi i saradnja u regionu.

“Sajam jeste vid prezentacije, ali i prilika da se na osnovu sklopljene saradnje dovedu novi turisti”, navela je Jovanovićeva.

Direktor Turističke organizacije Banjaluka Ostoja Barašanin izrazio je zadovoljstvo zbog povećanog broja izlagača u odnosu na prošlu godinu.

“Pozivam sve građane da posjete Sajam, te da se upoznaju o turističkim destinacijama izlagača, ali i preporukama zdravog života i kulinarskih specijaliteta”, rekao je Barašin prije otvaranja manifestacije.

tu2

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović ocijenio je da je potrebno još mnogo ulaganja u turističku privredu da bi turističke destinacije Banjaluke bile jedne od vodećih.

“Banjaluka je u proteklom periodu mnogo uradila na promociji turizma i potencijala, ali ima još segmenata na kojima treba raditi da bi se povećao broj turista. Nije dovoljno samo pozvati turiste, nego i definisati turistički proizvod”, rekao je Gavranović.

Kandidat SNSD-a, SP-a, DNS-a i Ujedinjene Srpske za gradonačelnika Banjaluke Igor Radojičić smatra da Banjaluka ima dosta neiskorišćenih potencijala u turizmu.

“To je prije svega festivalski turizam koji se održava vikendom i u određenim godišnjim dobima”, rekao je Radojičić.

On je ukazao i na nedostatak hotelskih kapaciteta.

“U narednom periodu nam treba bar jedan hotel sa četiri zvjezdice, većeg smještajnog kapaciteta i kongresnom salom”, rekao je Radojičić.

Sajam turizma i zdravlja biće otvoren do subote, 24. septembra, u periodu od 11.00 do 19.00 časova.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-na-sajmu-turizma-i-zdravlja-vise-od-100-izlagaca/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])