Banjalučanin na Svjetskom demokratskom forumu u Seulu

Objavljeno: 22. 9. 2016 u 20:08h

U Seulu se u proteklih nekoliko dana održavao Svjetski demokratski forum u organizaciji korejske organizacije Heavently Culture, World Peace, Restoration of Light. Na njemu je učestvovao i Banjalučanin Bojan Stančević.
Preko 1000 osoba iz 130 zemalja svijeta okupilo se na 2. po redu velikom svjetskom samitu za mir “WARP” koji se održao u Seulu, na poziv korejske organizacije Heavenly Culture, World Peace, Restoration of Light.

Teme koje su prevladavale na samitu su bile vezane za usvajanje UN konvencije o razoružanju i globalnom miru, i zagovaranju na postizanju tog globalnog cilja. Predsjedavajući organizacije G. Man Hee Lee je podvukao da je donošenje i provođenje ove konvencije ključno za održanje samog života na našoj planeti i da zajedništvo svih nacija svijeta dok stremimo ovom cilju nema alternativu.

Devet panela foruma koji je bio sastavni dio samita okupio je bivše i sadašnje predsjednike, ministre vlada zemalja čitavog svijeta, predstavnike medija, civilnog društva i vođe najrazličitijih vjerskih zajednica koji su tri dana diskutovali o aktivnostima koje je potrebno preduzeti da bi se ova inicijativa uvrstila kao obavezujuća u zakonski okvir zemalja svijeta.

Izvor: Pressrs.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjalucanin-na-svjetskom-demokratskom-forumu-u-seulu/?utm_source=SingleNajnovijeVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleNajnovijeVijesti||claudebot