Banjaluka: U razvoj proizvodnje uloženo 1,4 miliona KM

Objavljeno: 21. 9. 2016 u 09:26h

Garantni fond, od svog osnivanja 2011. godine, je kao žirant omogućio privrednicima na području grada podizanje kredita u iznosu od 1,4 miliona KM, koji su uloženi u nabavku nove opreme i proširenje proizvodnje.

Potvrdili su ovo u Gradskoj razvojnoj agenciji (CIDEA) i dodali da se kroz ovaj fond preuzima garancija za 50 odsto od iznosa kredita, a sredstva za rad ovog fonda se obezbjeđuju iz budžeta grada. To je vid podrške malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima koji žele da unaprijede rad kroz kredite u iznosu do 50.000 KM.

“Od početka realizacije ovog projekta do danas izdata je 51 garancija na iznos 805.388 KM, čime su banke plasirale pozajmice od 1,4 miliona KM. Krediti se uglavnom vraćaju prema planu, a kontrolu povrata sredstava vrše banke i o tome obavještavaju Agenciju. Nekoliko korisnika fonda je svoje kredite otplatilo i prije roka pa su koristili ovaj vid podrške više puta”, rekli su u CIDEA.

Naveli su da trenutno u Garantnom fondu na raspolaganju imaju 110.000 KM.

“Pravilnikom o raspodjeli ovog novca je određeno da ovaj vid finansiranja mogu koristiti oni koji se bave proizvodnom i uslužnom djelatnošću te registrovana poljoprivredna gazdinstva”, rekli su u CIDEA.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-u-razvoj-proizvodnje-ulozeno-14-miliona-km/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||claudebot