Banjalučka ulica radosti: U 12 kuća živi 40 mališana

Objavljeno: 21. 9. 2016 u 19:25h

Ogranak ulice Jovice Savinovića na Petrićevcu s razlogom nosi naziv Ulica dječije radosti jer u 12 kuća na svega 200 metara, raste 40 djece.

Najmlađe ima nekoliko mjeseci a najstarije 14 godina.

“U našoj uličici ima više djece nego u skoro cijeloj Majevičkoj ulici koja je duga nekoliko kilometara. Osmijesi mališana, graja, lupanje loptom i drugim igračkama prvo je što će dočekati svakoga ko kroči u naš sokak. U njoj u pravom smislu kao u pjesmi Branka Kockice caruje drugarstvo. Bračni parovi najviše imaju troje djece”- kaže majka upravo troje mališana, Branka Perinović.

Penzioner Milenko Kremenović, koji je u odsustvu zaposlenih roditelja dočekao novinarsku ekipu ističe da od dva sina ima šestoro unučadi uzrasta od tri do devet godina i da svi žive u jednoj kući

“Djeca školskog uzrasta ne isključuju “malu raju” koja tek što je prohodala, već se svi druže i brinu jedni o drugima. Nas “ne boli” tišina, niti nam je dječija graja preglasna. Dušu nam ispunjava dječiji smijeh i ova ulica treba da ima svoj naziv – najbogatija ulica” – dodaje Kremenović.

Pored njegove još jedna kuća broji toliko mališana, a malo koja ima manje od troje djece.

“Da vam je samo vidjeti kakvi su rođendani u našoj ulici. Spremi se puno kolača i slatkiša, prave se čestitke i svi se posjećujemo. Slažemo se i funkcionišemo kao porodica”  – prenosi Kremenović dio atmosfere iz ove ulice.

Nemanja, Željka, Gorana, Marija, Jovana, Ana, Stevo, Dimitrije, Milica, Mihajlo, Luka… samo su neki od mališana, koje smo zatekli u igri na ulici.  Ostali mališani bili su kod kuće ili u školi. Drugari nisu zaboravili da ih spomenu, pa je nabrajanje potrajalo dok se nije spomenulo svih 40 imena.

Jedanaestogodišnji Nemanja Dubravac, koji je i tokom igre budnim okom pratio svoju jednoipogodišnju sestru Jovanu, kaže da ne može zamisliti druženje ukoliko veliki  broj djece nije na okupu.

“Najveća nam je želja da imamo igralište kako ne bismo smetali komšijama ispod prozora i kako bi maksimalno uživali u druženju. Na školsko igralište, ne možemo jer manjim drugarima roditelji ne dozvoljavaju. Nama nije zanimljivo da idemo bez njih jer se nikad ne razdvajamo” – ispričao je ovaj jedanaestogodišnjak.

Njegova drugarica Željka kaže da im je lopta omiljeni rekvizit za igru, te da kompjuteri i video igrice njima nisu interesantni.

“Pored fudbala česte igre su nam žmurka i lastiš, a volimo i  barbike i druge igračke” – opisala je dječije druženje Željka.

Igralište

Milenko Kremenović, kaže da je želja i starih i mladih iz ovog ogranka ulice Jovice Savinovića, da djeca dobiju igralište.

“Nadležni bi mogli napraviti igralište na parceli kod  kuće broj 127b. Tu ima livada koju kosimo da bi se djeca igrala a napravili smo im i drvene golove. Svi su dobri i poslušni pa zaslužuju pravo igralište” – rekao je Kremenović.

Izvor: Glassrpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjalucka-ulica-radosti-u-12-kuca-zivi-40-malisana/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||claudebot