U Banjaluci uhapšen najtraženiji hrvatski bandit

Objavljeno: 20. 9. 2016 u 15:51h

Stipe Križanac (38) iz Viteza, kojeg su hrvatski mediji etiketirali kao vođu kriminalne bande poznate kao “Biljanska grupa”, a koja je varala penzionere u Hrvatskoj, uhapšen je sinoć u Banjaluci, potvrđeno je “Nezavisnim”.

“Počinio je niz prevara u Hrvatskoj i za njim je raspisana potjernica”, kaže izvor “Nezavisnih”.

Nezvanično, za njim tragaju policija iz Hrvatske, kao i Federalna uprava policije, te Kazneno-popravni zavod u Zenici. Križanac i članovi njegove grupe su se, kako je ranije objavljeno, starijim licima predstavljali kao službenici neke banke ili pak policajci, te je od njih uzimali važeće bankovne kartice, a davali im lažne i potom sa njihovih računa podizali novac.

Obrazac prevara u svim slučajevima bio je isti. Nakon poziva lažnog inspektora, koji bi penzionerima objasnio da je potrebno da mu izdiktiraju PIN bankovne kartice, “inspektor” bi rekao da su dvojica policajaca u civilu na putu u stan.

Potom bi taj dvojac, lažno se predstavivši kao policajci, od žrtve zatražio bankovnu karticu. S njom bi uz pomoć PIN-a koje bi im dojavio organizator otišli na bankomat te bi tamo ispraznili račun.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/u-banjaluci-uhapsen-najtrazeniji-hrvatski-bandit/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||claudebot