Banjaluka: Mladić pronašao novčanik i donio ga vlasniku na kućni prag (Foto)

Objavljeno: 20. 9. 2016 u 15:31h

Dragan Berić iz Banjaluke uvjerio se na ličnom primjeru da postoje ljudi koji još drže do časti i poštenja. Bojan Berak, vozač Bočas tursa pronašao je njegov pokvašeni novčanik s dokumentima, osušio i donio na kućnu adresu.

Berić je u ponedjeljak otišao na samouslužnu auto-praonicu na tranzitu kod kružnog toka u Banjaluci da opere svoj automobil. Izvadio je novčanik iz džepa kako bi pronašao sitni novac da bi pokrenuo aparat za pranje vozila.

“Imao sam kabanicu na sebi, a u džepovima nisam imao kovanica. Nekako sam uspio zavući ruku u džep od jakne kako bi izvukao novčanik i izvadio nekoliko maraka. Završio sam pranje, sjeo u auto i uputio se kod jednog dobavaljača, s obzirom da se bavim izgradnjom montažnih kuća”, ispričao je Berić za Istinito.

Kada je nakon nekoliko sati trebao platiti račun, Berić je posegao rukom u džep da plati preuzme robu, ali novčanika tamo nije nije bilo.

“Odmah mi je bilo jasno da mi je ispao prilikom pranja auta. Nije mi bilo svejedno, jer osim novca koji se nalazio u novčaniku, tu su bili i dokumenti, kartice i meni jako drage članske karte lovačkog udruženja i dobrovoljnih davalaca krvi”, navodi Berić.

u2

“Već sam bio otpisao i novac i sve, ali kada sam se vratio kući čekalo me je iznenađenje. Sa druge strane vrata ugledao sam mladića, koji se predstavio kao vozač Bočac turs-a Bojan Berak. Ne samo da je pronašao novčanik sa izgubljenim dokumentima i novcem, već je sve to brižno osušio i donio mi na kućnu adresu”, istakao je Berić.

Dragan Berić je objavio fotografiju i na Facebook profilu zahvalio se poštenom mladom vozaču Bočac turs-a.

Vozač Bočac tursa Bojan Berak se nije javljao na telefon pa nismo mogli da čujemo i njegov dio priče.

u3

Danas su ovakve priče zaista rijetkost, jer smo više navikli da slušamo i čitamo o krađama, pa i milionskim pljačkama, nego o ovakvim postupcima koji vraćaju vjeru u ljudsku čast i poštenje.

Izvor: istinito.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-mladic-pronasao-novcanik-i-donio-ga-vlasniku-na-kucni-prag-foto/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])