Banjalučani svadbenu salu, muziku i fotografe čekaju po godinu

Objavljeno: 17. 9. 2016 u 16:22h

Budući mladenci koji žele da svoj dan iz snova proslave u prisustvu većeg broja ljudi i da sve bude u skladu sa njihovim željama svadbene sale, muziku i snimatelje moraju da rezervišu i po godinu dana unaprijed.

Da su vjenčanja postala pravi izazovi za sve koji staju na “ludi kamen”, a unosan biznis za one koji su tu da mladencima uljepšaju njihov dan, potvrđuju i Dragana Ilić i Vladimir Miletić iz Banjaluke koji su ove subote izgovorili sudbonosno “da”.

“Da bismo dobili baš sve što želimo, počeli smo planirati i dogovarati termine u septembru prošle godine. Mogli smo dobiti neki termin ranije, ali da se prilagodimo i odustanemo od svojih želja” – ispričali su Vladimir i Dragana.

Pored svadbenog salona, godinu ranije rezervisali su i muziku i fotografa, a u skladu sa onim što su planirali, zadovoljni su cijenom.

S obzirom na to da je najveći grad RS, u Banjaluci su u sezoni vjenčanja i najveće gužve za rezervacije sala, ali i svega ostaloga što prati svadbeno veselje.

U banjalučkom svadbenom salonu “Kruna” kažu da čekanje na slobodan termin zavisi od želja budućih mladenaca.

“Ima situacija kada se na termin čeka svega mjesec i po dana, a ponekad mladenci rezervišu i godinu unaprijed da bi slavlje organizovali u željenom terminu” – rekla je vlasnik salona Milkica Popović.

U svadbenom salonu “Atlantis” u Prijedoru kažu da je termine u ljetnom periodu potrebno rezervisati bar pola godine unaprijed. Isto toliko mladenci čekaju i na termin u bijeljinskom svadbenom salonu “Ekskluziv”.

“Godišnje imamo do 50 svadbi, uglavnom onih sa oko 200 svatova. Nismo nailazili do sada na neke specifične zahtjeve, uglavnom je to svečana dekoracija salona” – kažu u “Ekskluzivu”.

U svadbenim salonima o cijenama nerado govore, objašnjavajući da je to zbog konkurencije, ali je poznato da one zavise od zahtjeva mladenaca.

Nema stolice jeftinije od deset maraka, i to bez menija, dok mjesto po osobi sa ful menijem dostiže cifru od 50 do 60 KM.

Da nezaboravni momenti sa svadbe ostanu ovjekovječeni, zaduženi su fotografi i snimatelji, za kojima takođe vlada veliko interesovanje.

Snimatelj Vladimir Milaković iz Banjaluke kaže da već ima dogovoreno snimanje u julu i avgustu iduće godine.

“Prije je bilo mnogo jednostavnije, koristili smo VHS kasete, završiš snimanje i to je to. Međutim, danas su mladenci mnogo zahtjevniji, a i tehnika je napredovala, pa nakon snimanja provedemo i po 15 dana u montaži videa” – ispričao je Milaković.

Dodaje da se cijene snimanja svadbi kreću od 450 do 2.000 maraka, u zavisnosti od želja mladenaca.

Veselja nema ni bez dobrog benda, a oni koji su na dobrom glasu, veoma su prebukirani.

“Cijena zavisi od broja gostiju, članova benda i dogovora sa mladencima da li idu narudžbe tokom slavlja ili ne. U prosjeku cijena se kreće od 1.200 do 1.500 KM” – rekli su u “Hepi bendu”.

Brakovi

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, lani je u RS sklopljeno 5.895 brakova, što je u odnosu na 2014. godinu 72 braka više.

“Prosječna starost mladoženje pri prvom stupanju u brak bila je 30 godina, dok je prosječna starost nevjeste bila 28 godina” – pokazuju podaci Zavoda.

Izvor: Glassrpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjalucani-svadbenu-salu-muziku-i-fotografe-cekaju-po-godinu/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot