Svaki 16. septembar tragičan i tužan

Objavljeno: 16. 9. 2016 u 09:26h

“Za nas je 16. septembar od 2001. svake godine tragičan, jer bol koju već 15 godina nosimo ne prestaje niti će prestati. Danas bi to vjerovatno bili odrasli ljudi, fakultetski obrazovani, sa formiranim porodicama, ali je sudbina bila drugačija.”

Ovim riječima se roditelji, rodbina i prijatelji prisjećaju đaka Osnovne škole “Petar Petrović Njegoš” Vedrane Vidović, Dragane Kondić, Vanje Drekalović i Denisa Kvasnija, koji su nastradali u Budvi prilikom prevrtanja broda. Njihovoj nastavnici Jeleni Vidović srce je prepuklo od bola za đacima dok ih je dozivala.

Danas u 11 časova, kao i proteklih godina, na njihove vječne kuće na Novom groblju biće položeni vijenci i zapaljene svijeće za pokoj duša.

Taj kobni 16. septembar zauvijek će ostati upisan u anale škole kao tužna opomena na tragično ugašene živote, koji odlaskom na đačku ekskurziju nisu ni slutili kakva ih sudbina čeka.

“Bol ne prestaje, ali mora se živjeti s tim. Moju Vanju ću vječno nositi u srcu i mislima. Tu u mom srcu su i njeni drugari i nastavnica koje je zadesila ista sudbina. Svaki 16. septembar je tužan, crn, neprolazno dug…”, drhtavim glasom govori otac pokojne Vanje Drekalović, Velibor.

Jedan od školskih drugara nastradalih učenika Željko Todorović kaže da će zauvijek pamtiti nemili događaj, koji je uslijedio već drugog dana đačke ekskurzije u Budvi.

“Obilazili smo brodom Sveti Stefan i kada smo plovili ka Bečićima išli smo paralelno sa jakim talasima koji su prevrnuli brod. Mi koji smo bili na krovu skoro da smo skočili u vodu, dok je one koji su sjedili u potpalublju brod poklopio. Nikada nećemo zaboraviti drugare i nastavnicu koje smo toga dana izgubili i čije spomen ploče obilazimo svake godine sa njihovim najmilijima”, ispričao je Todorović.

Direktor OŠ “Petar Petrović Njegoš” Đorđa Grajić je rekla da budvanska tragedija nikada neće biti zaboravljena.

“Svake godine odamo počast našim đacima i nastavnici. Obavezno posjetimo njihove vječne kuće, a nakon toga sa porodicama odemo u školu, gdje evociramo uspomene”, rekla je Grajićeva.

Brod

Brod “Škorpion 2”, vlasnika Slavoljuba Vujičića, bio je registrovan na 42 putnika i dva člana posade, a u trenutku nesreće na njemu su bila 142 putnika, što je direktno prouzrokovalo njegovo prevrtanje. Vujičić je osuđen na 13 godina zatvora zbog izazivanja nesreće.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/svaki-16-septembar-tragican-i-tuzan/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot