Škot opjevao Banjaluku

Objavljeno: 16. 9. 2016 u 16:40h

Škotski muzičar Džo Kojl završio je snimanje svoje nove numere, koja je posvećena gradu na Vrbasu i koja nosi naziv “Banjaluka”, te ističe da je ideju za ovu pjesmu dobio još 2013. godine kada je mnogo vremena provodio u Banjaluci.

“Ideja za ovu pjesmu je davno rođena, međutim nikako se nije ukazala prava prilika da je snimim. Evo, konačno u 2016. godini i ona je došla na red”, istakao je Kojl.

Muzičar naglašava da je ljubav prema Banjaluci bila ideja vodilja i jedina inspiracija da snimi ovu numeru.

“Prvi put sam došao u Banjaluku 1996. godine s mirovnim misijama i radio sam kao fotogaf. Kako sam bio civilno lice, imao sam priliku i mogućnost da se družim s lokalnim stanovništvom. Već tada je rođena ljubav koja traje i danas i zbog koje sam i napisao ovu pjesmu”, istakao je Kojl.

Pored ovog škotskog muzičara, na pjesmi koja je posvećena gradu na Vrbasu su radili i ritam gitaristi Džon Vilijams i Dodži Kamings. Klavirsku dionicu i prateće vokale je uradio Džim Linč, a za bubnjevima je bio Džejms Džozef.

Snimanje banjalučke pjesme je završeno u studiju “Paul’s Halls” i “Mosspark Sound lab” studiju u Glazgovu u Škotskoj. Pjesma koja je posvećena Banjaluci je prvi singl koji će najaviti novi studijski album, kojeg priprema ovaj škotski muzičar, a koji će nositi naziv “Laku noć, Banjaluka”.

Tokom rada na ovom albumu Džo Kojl je sarađivao i s banjalučkim muzičarima.

“Na pjesmi ‘Down to the river, to the sea’ sarađivao sam s banjalučkim umjetnikom Arsenom Čarkićem. Moj prijatelj Nenad Tomić je svirao gitaru na pjesmama ‘Indian man’ i ‘No reflection’”, dodao je Kojl.

Škotski umjetnik ističe da je, pored Čarkića i Tomića, na novom albumu radio i Boris Glišić, s kojim je već sarađivao na prethodnoj ploči “Christmas in Baghdad”.

“Novi album će imati i jedno malo iznenađenje, a to je pjesma koju planiram da otpjevam na srpskom jeziku”, istakao je Džo Kojl.

Ovaj muzičar planira da se vrati u grad na Vrbasu već početkom iduće godine, kada će raditi na promociji novog albuma i novih pjesama.

“Radujem se povratku u Banjaluku. Plan mi je kada stignem da odmah započnem koncertnu turneju kojom ću promovisati nove pjesme i koju ću raditi u saradnji s banjalučkim bendom ‘Ultrazvuk’”, istakao je Kojl.

Dio pjesme

Sjedio sam pokraj obale Vrbasa,

Kako je vrijeme proticalo,

Ušla si u moj život, Bog samo zna, i

Oduvijek sam se pitao zašto.

Ali da, negdje u raju

Sudbina čeka svakog čovjeka

Nemoj da kasniš, ili oklijevaš,

Ili da pustiš šansu samo da sklizne.

Banjaluka, Banjaluka

Moj srce, moj život, moja mala ljubavi.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/skot-opjevao-banjaluku/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot