Banjaluka: Ukradeno deset hidrantskih crijeva

Objavljeno: 16. 9. 2016 u 16:13h

Da je krađa protivpožarne opreme uzela sve više maha, svjedoče i u zajednici etažnih vlasnika u Ulici Živojina Mišića 61 u Boriku, gdje je nedavno ukradeno deset hidrantskih crijeva iz ormarića u holu zgrade.

Nedostatak dijela protivpožarne opreme prvi je primijetio predsjednik ZEV-a Petko Jerinić, a kada je vidio otvoren ormarić ispred svog stana i kada su provjerili i ostale ormariće, u svakom je nedostajalo crijevo.

“Naloženo nam je da moramo imati kompletnu protivpožarnu opremu, što smo mi kao ZEV ispoštovali i sakupili novac od skomnih penzija, jer su u ovoj zgradi mahom penzioneri. Uredno smo nabavili deset aparata sa pratećom opremom”, ispričao je Jerinić.

Prema njegovim riječima, krađom hidrantskih crijeva načinjena im je šteta od oko 600 KM, jer jedno crijevo sada košta 60 KM. Sve su, kako kaže, prijavili policiji, ali su skeptični da će počinilac biti ikada uhvaćen. Sumnjaju da se ova crijeva kradu kako bi se od njih napravio sistem za navodnjavanje, za šta su ova crijeva podobna.

“Oprema se mora nabaviti jer je to naša obaveza. Baš nedavno smo imali slučaj kada smo morali ugasiti manji požar u zgradi i upotrijebili smo opremu. Sada moramo ponovo izdvojiti novac za crijeva, a to nam je veliki izdatak”, rekao je Jerinić.

U Gradskoj upravi kažu da Odsjek civilne zaštite izvodi kontrolu o posjedovanju protivpožarne opreme, a nepravilnosti se dalje prosljeđuju Republičkoj inspekciji za zaštitu od požara. Krađa protivpožarne opreme se, kako kažu, prijavljuje policiji, koja to dalje procesuira.

Podsjećamo, prošle godine potrebnu opremu za zaštitu od požara na području grada imalo je samo 36 odsto kontrolisanih objekata, odnosno jedna trećina. Republička inspekcija za zaštitu je tada u 80 odsto slučajeva utvrdila određene nepravilnosti.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-ukradeno-deset-hidrantskih-crijeva/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot