Banjaluka: Konkurs za stipendije otvoren do kraja mjeseca

Objavljeno: 16. 9. 2016 u 10:59h

Učenici srednjih škola sa područja grada Banjaluka do kraja ovog mjeseca mogu da konkurišu za jednu od tri vrste stipendija, koje dodjeljuje grad.

Prema raspisanom konkursu, dodjeljuju se tri vrste stipendija, i to stipendije prema socijalnom statusu, stipendije za deficitarna zanimanja i stipendije za uspjeh u školi.

Učenička stipendija na osnovu uspjeha u školi i prema socijalnom statusu iznosi 80 KM, a stipendija za deficitarna zanimanja 160 KM.

Obrasci za podnošenje zahtjeva za stipendiju mogu se preuzeti ispred Prijemne kancelarije u Gradskoj upravi, a nalaze se i na zvaničnoj internet stranici grada.

Iz Gradske uprave Banjaluka saopšteno je da je okončana isplata učeničkih stipendija za školsku 2015/2016. godinu, a da su stipendije isplaćene za 1.166 učenika.

Za školsku 2016/2017. godinu prema odluci o utvrđivanju visine sredstava za stipendiranje učenika i studenata iz budžeta grada, visini stipendija, deficitarnim i suficitarnim zanimanjima za školsku 2016/2017. godinu – planirano je 1.600.000 KM za stipendiranje učenika srednjih škola i redovnih studenata prvog ciklusa na visokoškolskim ustanovama.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-konkurs-za-stipendije-otvoren-do-kraja-mjeseca/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])