Uskoro voda na Manjači (Video)

Objavljeno: 15. 9. 2016 u 10:57h

Kraj radovima na glavnoj stanici u Gornjim Lusićima na Manjači samo što nije. To znači i da će 25 domaćinstava konačno dobiti vodu. Pričalo se da će mještani Lusića dobiti vodu i prije dvije godine.

Danas gradonačelnik Slobodan Gavranović tvrdi da radovi teku po planu.

“Ova stanica će na visini od 1030 m nadmorske visine omogućiti snabdijevanje vodom svakom stanovniku koji se nađe u toj zoni. Riješiće se pitanje Gornjih Lusića na ovaj način.Radovi teku predviđenom dinamikom. Sredstva su obezbijeđena. Vrijednost radova je 45.000 KM”, rekao je gradonačelnik Slobodan Gavranović.

Kada se nakon Gornjih i u Donjim Lusićima riješi problem sa vodosnabdijevanjem, čitava Manjača će imati vodu. Porodica Babić tome se i nada, pa da im život s kišnicom postane prošlost.

“Bila je ubjedljiva priča od gradskih i državnih organa da ćemo dobiti vodu, međutim, samo su kanali iskopani i postavljene cijevi, materijal razvučen po ovim prostorima koji je propao. I dan danas se tvrdi da smo dobili vodu, a ono samo prazni kanali”, rekao je mještanin Gornjih Lusića Slade Babić.

Dva-tri kilometra dalje u Razvojno-edukativnom centru poljoprivrednici su gradskim ocima povukli šta im treba na Manjači. Očekuju više podsticaja iz banjalučke kase.

“Pa kakva je situacija, saradnja je dobra, pošto situacija nije dobra nigdje, ipak oni daju koliko mogu dati. Trebalo bi više,normalno da bi trebalo više”, rekao je poljoprivrednik iz Lokvara Ranko Sladojević.

Koliko će poljoprivrednici dobiti finansijske podrške znaće se za desetak dana za kada je najavljeno objavljivanje prednacrta budžeta za narednu godinu. Prvi ljudi grada za sada obećavaju da će preispitivati opravdanost postojanja Razvojno-edukativnog centra. Ne smije, kaže Gavranović, da bude samo trošak, već konkretna pomoć da se novac pronađe i iz drugih izvora.

Izvor: ATV

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/uskoro-voda-na-manjaci-video/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot