Banjaluka: Pripremljen projekat za grantove u sektoru mljekarstva

Objavljeno: 15. 9. 2016 u 16:16h

Gradska razvojna agencija Banjaluka je pripremila projektnu aplikaciju za projekat pod nazivom “Uspostavljanje infrastrukture za pružanje stručne podrške za unapređenje konkurentnosti i razvoj tržišta u sektoru mljekarstva”.

Projektni partnerski konzorcijum čine: Poljoprivredna škola Banjaluka, Tehnološki fakultet Banjaluka i Gradska razvojna agencija. Ukupna vrijednost projekata je 63.000 KM, a pripremljen je u skladu sa metodologijom definisanom javnim pozivom za grantove USAID FARMA II.

“Glavni cilj projekta je uspostavljanje funkcionalnog mehanizma za praktično osposobljavanje učenika, studenata i farmera u sektoru prerade mlijeka i podršku na unapređenju konkurentnosti i pristupa tržištu, a koji je u vezi sa novoformiranom radionicom za preradu mlijeka u Poljoprivrednoj školi. Projektom su predviđene sljedeće aktivnosti: adaptacija prostora za radionicu za preradu mlijeka, nabavka opreme potrebne za provođenje praktičnih vježbi u oblasti prerade mlijeka, obuka profesora škole, izrada prijedloga programa osposobljavanja za prerađivače mlijeka, obuka prve grupe farmera, provođenje praktične nastave učenika škole i studenta, zatim obuke farmera u vezi sa biznis planiranjem, brendiranjem, marketingom i razvojem tržišta. Vjerujemo da će predloženi projekat doprinijeti unapređenju konkurentnosti i pristupu tržištima u sektoru mljekarstva, odnosno održivom ekonomskom razvoju, povećanju zaposlenosti, povećanju prodaje i prihoda seoskih domaćinstava te povećanju mogućnosti za ispunjenje zahtjeva koji se odnose na standarde EU”, kažu u Gradskoj razvojnoj agenciji.

Očekuje se da će projektni prijedlozi biti ocijenjeni u narednih mjesec dana.

Izvor: ATV

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-pripremljen-projekat-za-grantove-u-sektoru-mljekarstva/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot