Banjaluka: Napušteni kiosci narušavaju izgled grada

Objavljeno: 15. 9. 2016 u 20:46h

Iako je tokom prošle i ove godine izdato 75 rješenja za uklanjanje napuštenih kioska, još uvijek je ogroman broj onih koji nakon više godina, pa i decenija, zapušteno ostaju na svojim mjestima i time uveliko kvare izgled Banjaluke!

Gotovo da nema banjalučkog naselja u kojem godinama ne stoje napušteni i uništeni kiosci, od kojih su vlasnici, evidentno “digli ruke”.

“Samo u krugu od 500 metara od moje kuće ima sigurno bar 5-6 napuštenih kioska, a za neke sa sigurnošću mogu reći da su tu i 15 godina! Na većini su polupana stakla, oko njih zarasla trava, iznutra polupani… Pored toga što kvare sliku naselja problematični su i zbog životinja koje se znaju uvući u i oko njih, pa uvijek pazim da mi djeca ne prilaze previše blizu” – istakla je Ljilja Blagojević iz banjalučkog naselja Lazarevo.

Iz gradske komunalne policije za portal “banjaluka.net” potvrdili su da su upoznati sa ovim problemom te da uveliko rade na njegovom rješavanju.

“Odlukom o komunalnom redu propisano je da odobrenja za postavljenje montažno-demontažnih objekata, bašti, kioska i drugih objekata izdaje organ nadležan za komunalne poslove Gradske uprave, na osnovu urbanističko- tehničkih uslova verifikovanih od strane Odjeljenja za prostorno uređenje, a u skladu sa Odlukom o uređenju prostora i građevinskom zemljištu” – poručili su iz komunalne policije te dodali da je tokom prošle i prvih šest mjeseci ove godine izdato 75 rješenja za uklanjanje napuštenih kioska.

Naime, u periodu od januara do avgusta 2016. godine Odjeljenje komunalne policije je izdalo 31 rješenje za uklanjanje montažno-demontažnih objekata i kioska na području Grada Banjaluka, a u toku prošle godine ukupno 44 rješenja.

Izvor: Banjaluka.net

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-napusteni-kiosci-narusavaju-izgled-grada/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])