UKC Banjaluka: Nova pravila za očeve koji žele da prisustvuju porođaju

Objavljeno: 14. 9. 2016 u 18:08h

Univerzitetski klinički centar /UKC/ Republike Srpske donio je protokol kojim je definisan postupak prisustva prirodnom porođaju osobi koju odabere porodilja.

Iz ove ustanove poručuju da porodilja od sada ima pravo da traži da njenom porodu prisustvuje osoba koju ona izabere.

“Sama procedura prisustva porođaju je daleko jednostavnija i više ne uključuje sanitarni pregled. Troškovi prisustva porođaju iznose kao i do sada 20 KM za pokrivanje troškova jednokratne opreme za ulazak u porođajni blok”, saopšteno je iz UKC-a Srpske.

Protokol će u formi obavještenja uskoro biti dostupan na veb-stranici UKC /www.kc-bl.com/, a očevi koji žele da prisustvuju porođaju mogu da se upoznaju sa pravilima na ovom linku.

Radi poboljšanja uslova i položaja budućih majki u porodilištu, UKC Srpske je, između ostalog, pokrenuo mnoge aktivnosti s ciljem rekonstrukcije i opremanja porodilišta Klinike za ginekologiju i akušerstvo.

“Cilj je formiranje pretporođajnog odjeljenja i odjeljenja za prisustvo osobe od povjerenja porođaju, što će omogućiti pacijentima komforniji boravak u iščekivanju rođenja djeteta”, naveli su iz UKC-a Srpske.

Prvi korak u realizaciji tog projekta predstavlja isporučena oprema uz pomoć koje će biti modernizovano Porodilište, a u toku su radovi čiji završetak se očekuje tokom septembra.

Projekat renoviranja Porođajnog bloka je od izuzetnog značaja za zdravstveni sistem Republike Srpske jer se na godišnjem nivou u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC RS rodi više od 3.000 beba.

 

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/ukc-banjaluka-nova-pravila-za-oceve-koji-zele-da-prisustvuju-porodaju/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||claudebot