Psihički bolesnik slomio kuk starcu u banjalučkom naselju Obilićevo

Objavljeno: 14. 9. 2016 u 10:42h

Psihički bolesnik Đorđe A. (34) iz Banjaluke upao je u kuću komšije Save Zubovića (84) u Obilićevu i pretukao ga. On je starini polomio kuk i nanio brojne povrede samo zato što ga je Zubović molio da izađe iz njegove kuće, u koju je samovoljno ušao, i da mu vrati ukradene stvari.

“Već više od dva mjeseca ulazi u moju kuću bez dozvole, a sumnjam da me i potkrada. Znam da je ukrao ključeve od ulaznih vrata da bi mogao da ulazi kada mene nema ili kad se zaključam. Napao me je krajem prošle sedmice i bukvalno prebio. Riječ je o snažnom muškarcu koji ima 120 kilograma. Nisam se mogao braniti. Podigao me i bacio na asfalt. Tu mi je polomio kuk”, priča Zubović koji je smješten na Kliniku za ortopediju Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

Starina uskoro treba da bude operisan, a njegova rodbina je u strahu za njegov život s obzirom na to da je u poznom životnom dobu.

Savin unuk Momir priča da sa nasilnikom Đorđem A. već dva mjeseca ima problem, da uznemirava njegovu porodicu te da mu niko ništa ne može.

“Policija ga je više puta privodila, a s obzirom na to da je registrovan kao osoba s psihijatrijskim problemom, oni ga odvedu na psihijatriju, odakle ga ljekari puste da slobodno odšeta kući. Kad je pretukao djeda, samo su ga zadržali dan i pustili. Policija mu ništa ne može, a sa njim ima problema i njegova porodica i svi u naselju”, rekao je Momir Zubović i istakao da ne zna kako da se zaštiti.

Đorđe A. je i ranije bio nasilan pa je dobio sudsko rješenje po kojem treba da bude smješten na liječenje u psihijatrijsku kliniku zatvorenog tipa do pet godina. On je proveo šest mjeseci u zdravstvenoj ustanovi “Jakeš”, odakle je otpušten.

Đorđev otac Dragiša potvrdio je da sa sinom ima ogromne probleme i da on napada i majku i njega, prijeti da će ih zaklati, ubiti.

“Osnovni sud je 27. februara 2014. godine donio rješenje da Đorđe bude smješten u psihijatrijsku kliniku zatvorenog tipa do pet godina. Proveo je u klinici “Jakeš” pola godine i pušten na kućno liječenje i od tada je na slobodi iako se njegovo stanje pogoršalo. Poslije toga je više puta zbog nasilnog ponašanja i prijetnji smještan u Psihijatrijsku kliniku u Banjaluci, ali ubrzo po prijemu ga puste. Bojim se da nas ne ubije ili nekom drugom učini zlo, njemu treba da ga smjeste na duže liječenje. Apelujem na nadležne u Psihijatrijskoj klinici da mi pomognu da se sin izliječi”, rekao je Dragiša.

U Univerzitetskom kliničkom centru RS, ne navodeći Đorđev identitet, potvrdili su da taj pacijent nema regulisan trajni smještaj u nekoj od zdravstvenih institucija iako je to preporučeno od strane psihijatara.

“Naša ustanova je klinika u kojoj se tretiraju akutna stanja i pretežno nije zatvorenog tipa. Za akutna stanja koja zahtijevaju boravak u zatvorenom dijelu u Klinici postoji Odjeljenje za urgentnu psihijatriju. O tome odlučuju ljekari”, saopšteno je iz UKC RS.

Policija

U banjalučkom Centru javne bezbjednosti su kazali da im je ovaj napad prijavljen.

“Dok ne budu obavljene neophodne provjere i prikupljeni dokazi šta se i kako dogodilo, ne možemo da otkrivamo detalje”, rekli su u CJB Banjaluka.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/psihicki-bolesnik-slomio-kuk-starcu-u-banjaluckom-naselju-obilicevo/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot