Legendarni čika Ale slavi Bajram, nije teško bolestan! (Foto)

Objavljeno: 14. 9. 2016 u 18:37h

Portal SrpskaCafe iz prve ruke saznaje da su potpuno neistinite nedavne konstrukcije pojedinih banjalučkih „medija“ da je legendarni čika Ale teško bolestan.

Biba Dedić Puškar, starateljka Alije Mahmutovića (74), tvrdi za naš portal da je prije nekoliko neko objavio Alijinu fotografiju staru osam godina i to kada je svojevremeno ležao u bolnici nakon saobraćajne nesreće.

“Neshvatljivo je da se tako nešto objavljuje bez provjere. Odmah sam reagovala i napisala da je Ale relativno dobrog zdravstvenog stanja i da gotovo svakodnevno izlazi u šetnju” – kaže Puškareva.

Ona otkriva da Alija u posljednje vrijeme ima probleme sa slabom cirkulacijom i šećerom, ali da u veselju i solidnom zdravlju proslavlja Kurban Bajram.

“Ali je svaki dan isti, i kao Bajram. Srećan je kada može da hoda, izađe, bude među narodom, hrani golubove i kupi bajaderu da bi je podijelio djeci i sugrađanima. Najteže mu je zimi kada manje izlazi. Tada se teže kreće” – ističe Puškareva.

Podsjećamo, Ale kao saobraćajac – amater „radi“ na raskrsnici kod Gradskog mosta od 9. maja 1960. godine kada se kod džamije Ferhadija dogodio sudar “prage” 16-77 i vojnog kombija registracije 8885.

Svaki dan ujutro i naveče kreće svojim stalnim putevima i maršrutama. Tada uzima ceker sa starim hljebom, stavlja kačket i ide upravo na raskršće kod Gradskog mosta, gdje usput hrani golubove, pse i mačke, a posjećuje i sahrane i dženaze da bi se pomolio za duše pokojnika.

Ale odlično pamti sličice iz čokoladica “Životinjsko carstvo”, kao i druge važne događaje vezane za grad na Vrbasu.

Živi od invalidske penzije, a prije nekoliko godina čak je bio predložen za Aprilsku nagradu Banjaluke.

Interesantno je da su napravljene i majice sa njegovom istorijskom izrekom: “Znam ja zašto sam se rodio!”

Izvor: Srpskacafe

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/legendarni-cika-ale-slavi-bajram-nije-tesko-bolestan/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot