Univerzitet u Banjaluci: Objavljen konkurs za treći upisni rok

Objavljeno: 13. 9. 2016 u 18:25h

Univerzitet u Banjaluci raspisao je konkurs za upis studenata u prve godine prvog i drugog ciklusa studija u akademskoj 2016/2017. godini u trećem upisnom roku.

Nakon prva dva upisna roka, za upis u prvu godinu prvog ciklusa studija na Univerzitetu u Banjaluci ostala su slobodna 1.232 mjesta.

Na Akademiji umjetnosti slobodno je 36 mjesta, na Arhitektonsko-građevinsko-geodetskom fakultetu 41, na Ekonomskom 108, na Elektrotehničkom 45, na Mašinskom 101, na Medicinskom 14, na Poljoprivrednom 73, a na Pravnom ima 279 mjesta za buduće brucoše.

Na Prirodno-matematičkom fakultetu ostalo je 126 mjesta, Rudarskom 27, Tehnološkom 64, Fakultetu fizičkog vaspitanja i sporta 94, Filološkom 98, Filozofskom 66 i na Šumarskom fakultetu 41 mjesto.

Prijavljivanje kandidata u trećem upisnom roku počinje 19. septembra i trajaće do 23. septembra.

Polaganje kvalifikacionog ispita je 26. septembra, a upis primljenih kandidata obavljaće se od 3. oktobra.

Za upis u prvu godinu studija drugog ciklusa na Univerzitetu u Banjaluci u akademskoj 2016/2017. godini slobodno je još 1.239 mjesta.

Od ukupnog broja studenata predviđenih za upis, 58 bi trebalo da se finansiraju iz budžeta, 667 su na samofinasiranju, 78 mjesta je predviđeno za strane državljane, a 436 za vanredne studente.

Konkursom za upis studenata u prvu godinu drugog ciklusa studija u trećem upisnom roku predviđen je upis na 62 studijska programa na 16 fakulteta.

Detaljne informacije o uslovima i procedurama upisa zainteresovani kandidati mogu dobiti na fakultetima odnosno Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjaluci.

Detalje konkursa i na kojim smjerovima ima najviše mjesta za studente pogledajte ovdje.

Izvor: Atv

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/univerzitet-u-banjaluci-objavljen-konkurs-za-treci-upisni-rok/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot