Od ulaganja do firme, sve na jednom mjestu u banjalučkoj Gradskoj upravi

Objavljeno: 13. 9. 2016 u 13:01h

Centar za investitore biće servis svima koji žele da ulažu u grad. Potencijalni ulagači će na jednom mjestu moći da dobiju pomoć pri pronalasku i izboru lokacija za investiranje, pri rješavanju registracije firme i građenja, a jedan od zataka Centra je da bude i posrednik između investitora i institucija na državnom i lokalnom nivou.

Rekao je to juče gradonačelnik Slobodan Gavranović prilikom otvaranja Centra za investitore u Gradskoj upravi.

“Od sada investitori ne moraju ići od vrata do vrata po kancelarijama različitih Odjeljenja jer sada sve moraju dobiti ovdje u Centru u kancelariji 22. Ukoliko trenutno ne postoje mogućnosti da dobiju željenu informaciju odredili smo da odjeljenja ili gradske institucije na koje se to pitanje odnosi u roku od najviše 48 sati moraju pripremiti potrebne informacije”, istakao je Gavranović.

Istakao je da radnici ovog Centra imaju obavezu da povežu investitore sa svim gradskim institucijama i odjeljenjima kako bi dobili potrebne informacije i dokumenta za što bržu realizaciju svojih projekata.

“Organizacione pripreme za otvaranje Centra su završene prošle godine, a u posljednja tri mjeseca instalisan je “LEDIS” softver u kojem sve organizacione jedinice Gradske uprave unose podatke vezano za privredu grada, pravnu regulativu i ostale informacije koje će biti od koristi investitorima. Pošto se najveći dio posla kada su u pitanju investicije odnosi na gradnju objekata koja podrazumijeva pribavljanje dosta tehničke dokumentacije i dozvola prije nego što se počne sa samom realizacijom u Centru smo pokušali da uvežemo sve u jednu cjelinu. Zato se on i nalazi odmah pored odjeljenja za preduzetničku djelatnost i Centar za dozvole u kome se odmah može obaviti podnošenje odgovarajućih zahtjeva”, objasnio je Gavranović.

Tehnički direktor “Beme”, Marinko Umičević, koji je i član Savjeta za privredu kazao je da je otvaranje ove kancelarije pun pogodak.

“Ona će biti od velikog značaja za napredak grada i prijeko je potreban svim investitorima. Možda ga je trebalo otvoriti i ranije”, rekao je Umićević.

Smatra da se informativno-promotivni materijali, koje je Centar pripremio za privrednike treba prevesti i na njemački i na kineski jezik kako bi sve informacije bile dostupnije investitorima iz tih govornih područja.

Poslovno okruženje

Grad je lani u maju dobio BFC SEE sertifikat, koji ga označava kao lokalnu zajednicu sa povoljnim poslovnim okruženjem. U okviru toga, sprovedene su brojne aktivnosti, a jedna od njih je i otvaranje Centra za investitore, koji se nalazi u kancelariji broj 22. U Centru će raditi tri savjetnika, za pravna pitanja, ekonomsku saradnju i prostorno-plansku dokumentaciju a urađen je i prateći promo materijal i vodiči za investitore.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/od-ulaganja-do-firme-sve-na-jednom-mjestu-u-banjaluckoj-gradskoj-upravi/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot