Od banjalučkog ćevabdžije oteo 20.000 maraka?

Objavljeno: 13. 9. 2016 u 11:37h

Policija traga za dvojicom razbojnika koji su u subotu uveče opljačkali vlasnika roštiljnice “Kod Muje 2” Adisa Smailagića (42) i oteli mu oko 20.000 maraka u banjalučkom naselju Obilićevo.

Prema nezvaničnim informacijama, pljačkaši su oko 23 časa u ulici Brace Potkonjaka sačekali Smailagića ispred roštiljnice. Kada je stigao svojim “audijem”, pljačkaši su otvorili vrata vozila i oteli mu torbicu sa novcem. Niko od slučajnih prolaznika i očevidaca nije uspio da reaguje.

Smailagić juče nije želio da daje izjave novinarima i komentariše napad. Nije želio ni da potvrdi ni da demantuje da su napadači odnijeli oko 20.000 maraka.

Izvor blizak istrazi je ispričao da je Smailagić pomenute večeri došao do roštiljnice, a kada je zaustavio vozilo, pokraj vozačevih vrata pojavile su se dvije osobe koje su na glavama imale kapuljače i povez preko usta.

“Iznenada su ga napali. Uspjeli su tokom naguravanja da mu otmu torbicu sa novcem. Kada su se dograbili plijena, trčeći su se izgubili iza obližnjih zgrada”, kazao je izvor blizak istrazi.

Dodao je da je Smailagić tokom napada lakše povrijeđen te da po tijelu ima više modrica i ogrebotine kod lijevog uva.

U Centru javne bezbjednosti Banjaluka su rekli da je policija obavila uviđaj i pokrenula istragu s ciljem rasvjetljavanja ovog razbojništva.

“O prikupljenim saznanjima obaviješten je dežurni tužilac, koji je naložio da se preduzmu neophodne mjere i radnje s ciljem pronalaska izvršilaca pomenutog djela”, kazali su u banjalučkoj policiji.

Mještani Obilićeva juče su bili iznenađeni saznanjem da je opljačkan jedan od najpoznatijih banjalučkih ugostitelja

“Nisam primijetila da se nešto tako desilo. Roštiljnica je radila normalno svaki dan i sve je izgledalo u redu. Strašno je što se tako nešto dešava u našem gradu”, kazala je Banjalučanka koja se predstavila samo imenom Stojanka.

Tradicija

Adis Smailagić je unuk čuvenog banjalučkog đevabdžije Muje Đuzela i zajedno sa ostatkom porodice nastavio je porodičnu tradiciju dužu od 70 godina.

Da je “Mujin ćevap” nadaleko čuven svjedoči i činjenica da je najbolji teniser današnjice Novak Đoković prilikom boravka u Banjaluci, kada je u tradicionalnoj akciji “Nezavisnih novina” proglašen za ličnost 2011. godine, izrazio želju da proba specijalitet po kojem je grad na Vrbasu poznat.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/od-banjaluckog-cevabdzije-oteo-20-000-maraka/?utm_source=SingleNajnovijeVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleNajnovijeVijesti||claudebot