Direktor banjalučke „Toplane“ odbio da odgovori na pitanja: „Šta biste radili da sam danas umro?“

Objavljeno: 13. 9. 2016 u 18:52h

Banjalučka „Toplana“ je juče počela da puni sistem vodom, pa građani koji mjesecima čekaju da se isključe sa gradskog grijanja moraju da se strpe do proljeća.Iz ovog komunalnog preduzeća nedavno su poručili da neće nikome dati saglasnost za isključenje dok se ne utvrde uslovi pod kojima se to može učiniti. Pravilnik, koji su obećali do septembra, još nije objavljen, a pripreme za grijnu sezonu su počele.

Nezadovoljni potrošači, koji mjesecima čekaju radnike „Toplane“ da dođu i zavrnu radijatore, sada su u ćorsokaku. Naime, kada se sistem počne puniti vodom isključenje je, tvrde u „Toplani“, tehnički nemoguće.

Iako je do sada bila praksa, direktor „Toplane“ Mićo Milovanović juče nije htio telefonom da odgovara na pitanja „EuroBlica“, zahtjevajući da pošaljemo pitanja pismeno.

“Šta biste radili da sam danas umro, ko bi vam onda odgovorio na pitanja” – ljutito je rekao Milovanović.

On je ranije izjavio da „nekontrolisano isključivanje potrošača prijeti da ugrozi energetsku stabilnost zgrada” i “kvalitet grijanja” za potrošače koji su ostali na mreži.

U Pokretu potrošača RS ogorčeni su ponašanjem direktora i kažu da je sa njim nemoguće sarađivati.

 „Toplana“ nema pravo nikome da zabrani da otkaže ugovor i da pređe na drugi sistem giejanja” – kaže predsjednik Pokreta Dragutin Bošković.

Banjalučanima koji su im se obratili za pomoć savjetovali su da angažuju ovlaštenu privatnu firmu, koja će „zavrnuti radijatore“ i dati im validnu potvrdu koju trebaju priložiti „Toplani“.

“Uostalom, u novijim zgradama isključenje je moguće i usred sezone” – dodaje Bošković.

Mnogi građani nisu znali za tu opciju, te kako smo saznali nije povećan ni broj zahtjeva prema privatnim preduzećima.

“Prošle sedmice isključili smo sa gradske mreže oko dvadesetak potrošača, što je satndardan broj” – potvrdio je Miloš Maglov iz jedne firme koja prodaje i ugrađuje radijatore.

Svake godine skoro 400 potrošača pošalje zahtjev „Toplani“ za isključenje, jer su nezadovoljni uslugom i ne mogu više da plaćaju račune. Prema zvaničnim podacima, u posljednje dvije decenije sa mreže se odjavilo oko 7.000 građana.

Grad je većinski je vlasnik „Toplane“, ali gradonačelnik Slobodan Gavranović tvrdi da nema ništa s aktuelnom situacijom u vezi sa grijanjem.

“Sistemom upravlja menadžment „Toplane“; njima se obratite. Sve procedure koje su u nadležnosti Grada mi smo ispoštovali” – tvrdi Gavranović.

Bošković: Direktor se ponaša siledžijski

“Mićo Milovanović se ponaša siledžijski, nikoga ništa ne pita i nijednom nas nije pozvao na sastanak da iznesemo stavove potrošača, iako smo tražili da razgovaramo” – ističe predsjednik Pokreta potrošača RS Dragutin Bošković.

Izvor: Blic

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/direktor-banjalucke-toplane-odbio-da-odgovori-na-pitanja-sta-biste-radili-da-sam-danas-umro/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot