Banjaluka: Novi detalji zločina koji je šokirao javnost – Policija kopa oko kuće ubijene Rade Dojčinović

Objavljeno: 13. 9. 2016 u 19:48h

Inspektori su intenzivirali istragu nerasvjetljenog ubistva Rade Dojčinović (61), koja je ubijena u septembra prošle godine u kući u mjestu Jošikove Vode kod Banjaluke, saznaje “EuroBlic”.

“Inspektori su izvršili iskopavanje na lokaciji Jošikove Vode, a detaljnije informacije se zbog interesa istrage ne mogu saopštiti” – izjavio je izvor “EuroBlica” blizak MUP RS.

Potvrđeno nam je da je nerasvjetljena ubistva Dojčinovićeve, ali i Milana Vujičića (38) Vujketa, koji je ubijen u oktobru prošle godine u Gradišci, preuzela Uprava za organizovani i teški kriminal MUP RS.

Darko Ćulum, direktor policije RS, potvrdio je juče za “EuroBlic” da je nakon preuzimanja predmeta Uprava intenzivirala istragu ubistva Dojčinovićeve.

“Intenzivirali smo istragu kako bi ovaj slučaj rasvjetlili i otkrili one koji stoje iza njega” – dodao je Ćulum.

Mještani Jošikove Vode kod Banjaluke koji su želeli da ostanu anonimni ispričali su juče da su nedavno primjetili više inspektora u dvorištu kuće ubijene.

“Bilo je više inspektora i žutom trakom su ogradili dio na kojem su kopali. Radi se o zemljištu koje je uz samu kuću, od strane potoka” – ispričao je mještanin koji je zamolio da mu ne navodimo ime.

Da je istraga ubistva Dojčinovićeve intenzivirana potvrdio je kratko za “EuroBlic” i njen brat Stanoja Štrbac.

Podsetimo, Dojčinovićeva je ubijena 19. septembra prošle godine u dvorištu porodične kuće u Jošikovoj Vodi kod Banjaluke.

Ubica je u Dojčinovićevu ispucao dva hica iz pištolja kalibra devet milimetara. Prvi hitac žrtvu je pogodio u stomak, a drugi, kojim je ubica ovjerio svoj krvavi zločin, ispaljen je žrtvi u potiljak.

Brat ubijene odmah je nakon ubistva izjavio kako po načinu izvršenja djeluje da se radi o “mafijaškom ubistvu”.

Ubica ugasio, pa upalio kamere

Da je ubica Rade Dojčinović do detalja isplanirao zločin otkrio je i podatak da je odlično znao gdje su postavljene nadzorne kamere.

Prvo ih je na dan ubistva, oko 8.30, ugasio, a kada je ubio žrtvu vratio se do kutije sa osiguračima i upalio kamere.

Izvor: Blic

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-novi-detalji-zlocina-koji-je-sokirao-javnost-policija-kopa-oko-kuce-ubijene-rade-dojcinovic/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||claudebot