Električari dali 144 doze krvi

Objavljeno: 10. 9. 2016 u 10:20h

Radnici “Elektrokrajine” prikupili su u petak 144 doze krvi u tradicionalnoj jesenjoj akciji dobrovoljnog darivanja dragocjene tečnosti. Kao i prethodnih godina, organizator je bio Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi ovog preduzeća.

Predsjednik Aktiva Vukašin Ilić je rekao da ova organizacija ima 330 članova te da se na akciju odazvalo njih 172 iz Banjaluke, Prijedora, Novog Grada, Gradiške, Dubice, Prnjavora, Mrkonjić Grada, Laktaša, Kotor Varoša.

“Već 15 godina organizujemo akcije dobrovoljnog davanja krvi naših radnika, dva puta godišnje. Pored ove akcije imamo proljećnu u aprilu” – rekao je Ilić i dodao da, nažalost, svi koji su došli nisu mogli darovati krv zbog zdravstvenih problema.

Za Radislava Stojanovića ovo je, kako kaže, bio mali jubilej, jer je 20. put darovao krv.

“Trebalo bi da ljudi više daruju krv, ne samo kada se organizuju različite akcije nego kada su u mogućnosti” – kazao je Stojanović.

Slobodan Janković je rekao da 13. put daruje krv.

“Nama ništa neće značiti što damo jednu dozu krvi, a bolesnima će značiti sve. Ukoliko mi zdravstveno stanje dozvoli, nastaviću da darujem krv dok god mogu” – kazao je Janković.

Izvor: Glassrpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/elektricari-dali-144-doze-krvi/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot