Banjaluka: Mještani Zelengorske ulice u strahu od novih udesa

Objavljeno: 10. 9. 2016 u 09:28h

Ograda na nadvožnjaku u Zelengorskoj ulici u naselju Paprikovac polomljena još u maju slijetanjem automobila nije popravljena, pa mještani strahuju da bi moglo da dođe do novih nezgoda.

Ovo nije prvi put da neko autom sleti i polomi ogradu na nadvožnjaku, ali kako kažu mještani, ranije je ograda sanirana u roku od sedam dana, dok se sada na popravak četiri metra ograde čeka nekoliko mjeseci.

Na ovoj lokaciji se, prema riječima mještana, juri velikom brzinom pa s toga ne iznenađuje činjenica da vozila završe ispod nadvožnjaka. Zbog toga su od nadležnih tražili postavljanje zaštitne ograde između kolovoza i trotoara radi zaštite pješaka.

“Prava je sreća što vozač koji je u maju sletio nije povrijeđen, ali i to što u trenutku slijetanja nije bilo pješaka ili nekog ispod nadvožnjaka. Da se samo nekoliko metara prije survao, sletio bi ravno na moju kuću i ko zna šta bi se moglo desiti”, ispričao je za “Nezavisne” Stanko Đukić, čija se kuća nalazi ispod nadvožnjaka.

Kako tvrdi, on je ogradu oko kuće popravio, ali ona ipak nije dovoljno jaka.

“Mi mještani smo predali zvaničan dopis u Gradsku upravu gdje tražimo zaštitu pješaka u vidu zaštitne ograde, zvali smo i policiju da postavi radar ili da dežura patrola, ali jedino što smo dobili je saobraćajni znak za ograničenje brzine, koji, kao što i sami vidite, skoro niko ne poštuje”, priča Đukić.

Iako su postavljeni znaci za ograničenje brzine, umjesto 30 km/h, vozila jure i 100 km/h, zbog čega su mještani tražili veće mjere saobraćajne bezbjednosti. Iz Gradske uprave još čekamo na informaciju da li će uskoro biti popravljena ograda koja nedostaje.

Mještani su nam na uvid dali dokument kojim im je 19. avgusta iz nadležnog odjeljenja odgovoreno da projektom na ovom nadvožnjaku nije planirano da se ogradom razdvoji kolovoz od trotoara.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-mjestani-zelengorske-ulice-u-strahu-od-novih-udesa/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot