Banjaluka: Autobuske karte obavezne i za policiju

Objavljeno: 10. 9. 2016 u 15:27h

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova RS iz Banjaluke i Istočnog Sarajeva od ponedjeljka će morati kupovati autobuske karte, jer je ukinut organizovani prevoz koji je za njih važio posljednjih godina i na osnovu kojeg su uz pokazivanje službene legitimacije mogli da se voze autobusom.

U MUP-u Srpske pojašnjavaju da je odluka proistekla iz novog Posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene u oblasti unutrašnjih poslova, a prema kojem će svim radnicima koji su od posla udaljeni više od četiri kilometra ubuduće biti uplaćivan novac za prevoz.

“Starim kolektivnim ugovorom je postojala odredba “organizovanog” prevoza radnika na području Banjaluke i Istočnog Sarajeva, gdje je MUP novac isplaćivao direktno prevoznicima, dok se radnicima ostalih opština i gradova novac za prevoz uplaćivao na tekuće račune. Od sada će se novac svim radnicima MUP-a uplaćivati na njihove račune, a oni će biti dužni da plaćaju karte” – rekla je portparol MUP-a RS Mirna Miljanović.

U gradskim autobusima koji saobraćaju u Banjaluci u petak je osvanulo obavještenje da radnici MUP-a više neće moći koristiti javni prevoz uz službenu legitimaciju, već da će morati kupiti kartu kao i svi drugi građani.

Direktor banjalučkog “Autoprevoza” Dejan Mijić pojašnjava da su sa MUP-om ranijih godina imali ugovor o prevozu njihovih radnika uz pokazivanje legitimacije, dok im je dogovoreni iznos uplaćivao direktno MUP.

“U četvrtak smo dobili obavještenje da se ugovor raskida i da će njihovi radnici dobijati novac za prevoz, i s obzirom na to postupićemo prema njima kao i prema svim drugim građanima i naplatiti im kartu” – rekao je Mijić.

Direktor “Bočac tursa” Slobodanka Marčeta kaže da su radnici MUP-a kao i svi drugi, te da nema razloga da ih voze besplatno.

“Policajac kad uđe u pekaru ne dobije džabe hljeb, pa ne vidim razlog ni da se vozi bez karte” – kratko je rekla Marčeta i dodala da će mjesečna karta za pripadnike MUP-a u gradskom prevozu koštati kao i za sve druge, i podsjetila da onda za radnike iznosi 36,50 KM.

Prevoznici u drugim gradovima Srpske kažu da policajce oduvijek voze besplatno, te da će to činiti i dalje.

Izvršni direktor saobraćaja u “Auto-transportu” Prijedor Mićo Rokvić kaže da radnike MUP-a voze besplatno.

“Imali smo ugovor sa MUP-om i uplaćivali su nam određeni iznos, ali taj ugovor je istekao prije dvije godine, a mi i dalje vozimo policajce besplatno” – rekao je Rokvić i dodao da ne zna da li policajci dobijaju novac za prevoz.

Bijeljinska policija takođe se vozi besplatno u autobusima, tvrdi direktor “Semberija transporta” Pantelija Mitrović.

“Nisu oni većina među našim putnicima, pa da imamo gubitke. Mi njih vozimo besplatno od ratnih godina i nismo nikada ni razmišljali da im naplaćujemo” – kaže Mitrović.

U preduzeću “Balkan ekspres” iz Istočnog Sarajeva rekli su da svako uniformisano lice koje uđe u njihov autobus sa legitimacijom ima besplatan prevoz.

“Nastaviću da ih vozim besplatno, mi se dobro slažemo sa policijom” – kaže direktor pomenutog preduzeća Milosav Kokić.

Neizmireni računi

Direktor “Autoprevoza” Banjaluka Dejan Mijić kaže da im MUP duguje novac za karte njihovih radnika za nekoliko posljednjih mjeseci.

“Svim prevoznicima koji saobraćaju na području Banjaluke i koji su prevozili radnike MUP-a uz legitimaciju, MUP duguje novac za nekoliko posljednjih mjeseci. Ne znamo kad će nam novac biti ispaćen, ali se nadamo da hoće” – rekao je Mijić.

Izvor: Glassrpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-autobuske-karte-obavezne-i-za-policiju/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot