Četiri klinike u novim prostorijama

Objavljeno: 8. 9. 2016 u 15:09h

Rekonstrukcija centralnog medicinskog bloka i izgradnja sjevernog krila Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) RS napreduje prema planu, a do kraja idućeg mjeseca na dvije rekonstruisane etaže biće preseljene četiri klinike.

Poručili su ovo juče ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Dragan Bogdanić i ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS Srebrenka Golić koji su sa rukovodstvom UKC RS obišli radove.

Oni su se na gradilištu uvjerili da izgradnja i obnova idu prema planu, te da je RS na korak bliže da dobije najsavremeniju zdravstvenu ustanovu.

Bogdanić je istakao da je u toku betoniranje posljednje ploče u sjevernom krilu, te da će radovi na dvije etaže centralnog medicinskog bloka biti završeni u planiranom roku.

“Preseljenje kompletne interne klinike, neurologije, zatim Klinike za uho, grlo i nos i oftalmologije desiće se do kraja sljedećeg mjeseca. Na taj način stvoriće se uslovi da bude nastavljena rekonstrukcija centralnog medicinskog bloka”, rekao je Bogdanić.

Golićeva je kazala da je Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju dobilo zahtjev za izdavanje upotrebne dozvole za dvije rekonstruisane etaže.

“Nakon obilaska mogu reći da smo zadovoljni postignutom dinamikom radova, a početkom narednog mjeseca izvršićemo tehnički prijem rekonstruisanog dijela”, rekla je Golićeva dodavši da bi do kraja naredne godine trebalo da budu okončani svi radovi na izgradnji 41.000 metara kvadratnih sjevernog krila.

Generalni direktor UKC RS Mirko Stanetić poručio je da će biti učinjeno sve da kvalitet zdravstvene usluge bude poboljšan.

“Paralelno sa građevinskim radovima i opremanjem prostorija, bavimo se i kvalitetnijom organizacijom posla jer smatramo da rekonstruisanom UKC RS mora biti potpuno prilagođena i organizacija rada”, naglasio je Stanetić.

Izgradnja sjevernog krila UKC RS počela je u februaru, a na njegovu izgradnju čekalo se 40 godina. Projekat se realizuje po principu “ključ u ruke” i vrijedan je 83,99 miliona evra. Izvođač radova je austrijska kompanija “Vamed”, a projekat finansira Vlada RS kreditom Evropske investicione banke.

Dugovanja

Generalni direktor UKC RS Mirko Stanetić je istakao da u posljednjih nekoliko godina ova zdravstvena ustanova ima problema sa izmirenjem doprinosa prema radnicima, te da od ukupnih rashoda 40 odsto ide na plate zaposlenih, dok se ostalo koristi za potrošni medicinski materijal.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/cetiri-klinike-u-novim-prostorijama/||claudebot