Banjaluka: Stižu parking automati u ulicu Miše Stupara

Objavljeno: 8. 9. 2016 u 09:25h

Automati za naplatu parkinga biće do kraja godine postavljeni u ulici Miše Stupara u Boriku.

Potvrdili su to u Odsjeku za parkinge i garaže i naglasili da će u pomenutoj ulici u sistem naplate biti uključeno oko 70 parking mjesta.

“Biće to šesta lokacija na području grada na kojoj je u ovoj godini uvedeno plaćanje parking mjesta. Na ovaj korak smo se odlučili zato što su procjene pokazale da postoji potreba za tim. Do kraja godine biće postavljeni vertikalna signalizacija i automati”, rekli su u Odsjeku za parkinge.

Naveli su da su u 2016. godini u gradu prošireni kapaciteti parkiranja na kojima je uvedena naplata za 407 novih mjesta.

“U Novoj varoši to je urađeno u Ravnogorskoj te u ulicama Dragiše Vasića, Tina Ujevića, Masarikovoj te u centru grada, na parkiralištu kod Medicinske elektronike”, kazali su u Odsjeku.

Na teritoriji grada u sistemu naplate nalazi se 4.700 parking mjesta na 62 lokacije. Prema podacima Odsjeka za parkinge i garaže, prihod od naplate parkiranja do kraja avgusta je iznosio 2,5 miliona maraka, a tokom cijele prošle godine 2,7 miliona KM.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Borik dva Drago Dragić smatra da je važno uvesti red kada je u pitanju parkiranje.

“Za ljude koji žive u ulici Miše Stupara i okolini najveći je problem što nisu sigurni gdje je dozvoljeno parkiranje a gdje ne, jer ništa nije obilježeno. Osim toga dosta vozila sa strane je tu svakodnevno parkirano pa je ponekad stanarima okolnih zgrada problem da nađu mjesto za svog četvorotočkaša. U takvim situacijama ljudi su spremni i da plate samo ako će znati da će biti mjesta za parkiranje”, kazao je Dragić.

Kruženje po naselju

Drago Dragić je istakao da je uvođenjem naplate parkiranja u mnogim dijelovima grada došlo do rasterećenja parkinga. Međutim, to nije slučaj sa naseljem Aleja centar.

“Situacija jeste malo bolja, ali jednostavno fizički nema dovoljno mjesta za vozila stanara i svih ostalih koji tu svakodnevno dolaze i parkiraju se. Da bi došli do jednog parking mjesta, stanari moraju praviti po nekoliko krugova po naselju”, objasnio je Dragić.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-stizu-parking-automati-u-ulicu-mise-stupara/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot