Pljušte kazne za vlasnike kafića u Banjaluci

Objavljeno: 7. 9. 2016 u 09:52h

Komunalna policija izdala je za osam mjeseci 2016. godine 44 prekršajna naloga vlasnicima ugostiteljskih objekata zbog prekoračenja radnog vremena.

To je za skoro 50 odsto više nego tokom cijele protekle godine, kada je kažnjeno njih 30.

U Odjeljenju komunalne policije kažu da se prekoračenja dozvoljenog radog vremena utvrđuju redovnim obilaskom ili po prijavi građana.

“Prošle godine kažnjeno je i pet gostiju koji su se zatekli u ugostiteljskom objektu dugo poslije propisanog radnog vremena. Visina kazni za prekoračenje radnog vremena u ugostiteljskim objektima po Odluci o određivanju radnog vremena ugostiteljskih objekata na području grada iznosi od 1.000 do 7.000 KM za pravno lice i od 300 do 1.800 KM za odgovorno lice. Kazne za preduzetnike su od 500 do 1.000 KM i za korisnike usluga ugostiteljskog objekta od 50 do 250 KM”, rekli su u ovom odjeljenju.

Ističu da su kontrole česte i da restorani i kafići radnim danom mogu da rade od sedam do 23 časa, a petkom i subotom do 24 časa.

“Noćni klubovi radnim danom imaju dozvolu da budu otvoreni za goste od 19 do dva časa, a petkom i subotom mogu da rade sat vremena duže, dok saloni za posebne prilike mogu da rade do tri časa ujutro. Ugostiteljskim objektima koji se nalaze u stambeno-poslovnim zgradama zimsko radno vrijeme je do 22 časa, a ljetno do 23 časa”, istakli su u ovom odjeljenju.

Dodaju da oni objekti koji nose znak kvaliteta “zlatna kašika” mogu da rade do ponoći, odnosno petkom i subotom do jedan čas.

“Idućeg mjeseca počinje zimsko radno vrijeme, koje traje od 1. oktobra do 31. marta naredne godine”, rekli su u Odjeljenju.

Napominju da ugostitelji u skladu sa tržišnim uslovima poslovanja imaju pravo da odrede jedan ili više radnih dana u nedjelji kao neradne dane, ali da moraju imati istaknuto obavještenje na ulazu u ugostiteljski objekat.

Odluka

U Odjeljenju komunalne policije su rekli da po Odluci o određivanju radnog vremena ugostiteljskih objekata ugostiteljski objekti 1. i 2. januara, tačnije za vrijeme novogodišnjih i 7. i 14. januara, za vrijeme vjerskih praznika, Božića i Pravoslavne nove godine, mogu raditi u neograničenom radnom vremenu. U dane vjerskih i republičkih praznika ovi objekti ne moraju raditi.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/pljuste-kazne-za-vlasnike-kafica-u-banjaluci/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot