Obnova aerodromskih objekata zaobišla Banjaluku

Objavljeno: 6. 9. 2016 u 20:07h

Graničnu policiju, veterinare i radnike Uprave za indirektno oporezivanje na aerodromima uskoro čekaju nove prostorije. Savjet ministara ulaže šest miliona maraka za izgradnju i rekonstrukciju starih objekata a tuzlanski i mostarski aerodrom u naredne dvije godine dobiće veći dio kolača. Odlukom ministara – banjalučki aerodrom ostao je praznih šaka.

“Opet dolazimo na teren istih logičnih pitanja, istih logičnih odgovora. Zašto je to nekome drugome potrebnije, nešto što nama treba potpuno jednako ili još više”, rekao je Miroslav Janjić, direktor “Aerodroma RS”

Da Banjaluka nije u planu znalo se još krajem prošle godine. Tada je, na osnovu odluke Savjeta ministara, Uprava za indirektno oporezivanje dobila zadatak da realizuje projekat i prati izgradnju objekata u Tuzli i Mostaru. Zašto je izostavljen banjalučki aerodrom, kažu, pitajte Savjet ministara.

“Uprava za indirektno oporezivanje, u ovom slučaju, ima obavezu provođenja i realizacije Odluke koja je donesena od strane nadležnog organa izvršne vlasti. Za sva ostala pitanja iz vašeg upita molimo da se obratite donosiocu predmetne Odluke”, kažu u saopštenju.

U Savjetu ministara lopticu prebacuju nazad.  Dok se Denis Zvizdić ne vrati iz Brisela,  odgovor stiže iz ministarstva Mirka Šarovića. Kažu da nije do njih jer je, prije usvajanja Odluke, Uprava za indirektno oprezivanje sama određivala prioritete – gdje i šta bi trebalo da se prvo gradi i rekonstruiše. Navodno, pošto sarajevski i banjalučki aerodrom već imaju kakve takve-objekte za smještaj – prvi pik bili su im Tuzla i Mostar.

“Ovo je trenutak kad se rade planovi za narednu godinu. Evo da zamolim sve faktore koji odlučuju o ovako jednom sadržaju i da se ispravi ovakav jedan propust,  kako bi se stavili u isti ravnopravan položaj”, rekao je Miroslav Janjić, direktor “Aerodroma RS”

Bez obzira na očigledno različita tumačenja odluke da se Banjaluka izostavi u planiranim investicijama – svi radovi trebalo bi da budu gotovi do 2018. U planiranih šest miliona maraka uključena je nabavka zemljišta i izgradnja objekata na graničnom prelazu Vardište.

Izvor: Atv

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/obnova-aerodromskih-objekata-zaobisla-banjaluku/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])