U Banjaluci registrovano 189.370 birača

Objavljeno: 5. 9. 2016 u 12:24h

U Banjaluci pravo na glasanje na predstojećim izborima ima 189.370 birača, koji mogu glasati za 23 biračka subjekta, među kojima su dva nezavisna kandidata.

Predsjednik Gradske izborne komisije Banjaluka Nada Batinar rekla je Srni da su kandidati za gradonačelnika ispred SNSD-a, DNS-a i SP-a Igor Radojičić, Saveza za promjene Dragan Čavić, SPAS-a Slavko Župljanin i Prve stranke Duško Tadić.

Dodavši da je u proceduri obrada podataka za lica koja će glasati posredstvom mobilnog tima, Batinareva je navela da za sada ima više od hiljadu glasača koji su zbog starosti, bolesti ili drugih životnih okolnosti vezani za svoje domove.

“Procjenjujemo da će biti 18 mobilnih timova, a svaki ima tri člana i tri zamjenika”, naglasila je Batinareva.

Ona je rekla da se sutra očekuje dostava neosjetljivog izbornog materijala, kada će dobiti i izvode sa biračkih spiskova.

S obzirom da je zabilježen povećan broj birača, dodala je Batinareva, u Banjaluci su određena i četiri nova biračka mjesta, dok je nekoliko njih relocirano.

Prema njenim riječima, 1.728 birača iz Banjaluke je Centralnoj izbornoj komisiji dostavilo prijavu za glasanje poštom.

Batinareva je navela da je u Banjaluci imenovano 270 biračkih odbora za redovna biračka mjesta, od čega je 258 biračkih odbora sa pet i 12 biračkih odbora sa tri člana.

“To podrazumijeva i pet, odnosno tri zamjenika, što je ukupno 2.652 pozicije za članove biračkih odbora za redovna biračka mjesta”, rekla je Batinareva.

Ističući da tek slijedi obuka članova biračkih odbora, Batinareva je ocijenila da to predstavlja veliki posao, dok su ostale procedure i pripreme za provođenje izbora uglavnom završene.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/u-banjaluci-registrovano-189-370-biraca/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])