Lauš: Igralište na čekanju do daljeg

Objavljeno: 2. 9. 2016 u 15:00h

Savjet mjesne zajednice i građani Lauša tražili su izgradnju novog igrališta, ali dok ne budu riješeni imovinsko-pravni odnosi na parceli između ulica Miloša Matića i Vladimira Rolovića, od kutka za djecu i omladinu nema ništa.

Načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja Zoran Novaković istakao je da u ovom trenutku nije moguća izgradnja igrališta na Laušu.

“Ono nam je prioritet već duži period, međutim, neriješeni imovinsko-pravni odnosi sprečavaju izgradnju. Čim to bude riješeno, moći će se razgovarati o izgradnji igrališta”, kazao je Novaković.

Prema njegovim riječima, pored toga, za igrališta je ove godine u budžetu planirano oko 50.000 KM

“To je nedovoljno da bi se išlo u izgradnju novih igrališta. Sa novcem koji nam je na raspolaganju popravićemo podloge i obnoviti opremu na postojećim. Ako se jave donatori, a imamo neke informacije da hoće, onda bi moglo biti izgrađeno jedno novo igralište sa betonskom podlogom. U ovom trenutku bolje je popraviti i osposobiti postojeće”, rekao je Novaković.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Lauš Nebojša Matić kaže da je krajnje vrijeme da to naselje dobije kutak za igru.

“Koliko je meni poznato, zemljište gdje je planirano igralište vraćeno je u vlasništvo grada 14. avgusta 2014. godine. Tada su bile poplave i znali smo i kakvo je stanje u budžetu. Imali smo i razumijevanja za sve ono što se dešavalo tada, ali mislim da je sada došlo vrijeme da bude napravljeno igralište. Imamo i projekat za njega”, kazao je Matić.

Ističe da bi gradnjom rekreativnih sadržaja za djecu, omladinu, ali i stariju populaciju na pomenutoj lokaciji na dobitku bili i mještani Kočićevog vijenca i Pobrđa, sa kojima se na toj lokaciji Lauš graniči.

“Planirali smo da na igralištu budu tobogani, ljuljaška i ostali rekviziti za manju djecu. Preko puta bi bio teren za košarku, a kasnije bismo iznad njega postavili i nekoliko sprava za vježbanje na otvorenom. Nadamo se skorom rješenju naše inicijative”, rekao je Matić.

Mještanin Lauša Marko Nedić rekao je da je ovom naselju potrebno igralište i da je krajnje vrijeme da ga dobiju.

“Vrijeme je da djeca dobiju igralište. Znamo da nismo jedino naselje kojem je potrebno mjesto za dječiju igru, ali mi smo prioritet već neko vrijeme i to treba da bude ispoštovano”, kazao je Nedić.

Projekat

Iz Savjeta mjesne zajednice Lauš kažu da bi po njihovom projektu igralište i ono što su oni planirali da bude urađeno koštalo oko 50.000 KM.

“Najveća stavka bi bila dva potporna zida, jer je prostor namijenjen za izgradnju na takvom terenu, gdje su oni neophodni. Apelujemo i na republičke vlasti da pomognu gradu u ovakvim projektima”, kazao je Matić.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/laus-igraliste-na-cekanju-do-daljeg/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot