Banjaluka: Šetaju i prave selfije pored urušene zidine

Objavljeno: 1. 9. 2016 u 15:14h

Ruševine zidina artiljerijske kasarne na Kastelu još nisu uklonjene, iako se odron desio prije sedam dana, a bez obzira na to što je žutom trakom istaknuta zabrana prolaska tom lokacijom neki građani to ne poštuju, pa se provlače, a čak se i fotografišu i prave selfije pored opasnog dijela!

“S nevjericom gledam svakodnevno ovo urušeno mjesto i nije mi jasno zašto se toliko godina čeka da se renovira. Ova ruševna zidina samo je potencijalni ubica, a ovih dana tu se provlače mladi i ne mare za upozorenje”, kaže Banjalučanin Ratko Đurić.

Jedan penzioner kojeg smo zatekli na Gradskom mostu kaže da strahuje da ne bude povrijeđenih jer se zidina može ponovo obrušiti.

“Sramota je da jedna ovakava građevina bude ruševina. Dobro je što se počelo sa sanacijom Kastela, ali ovaj dio je kritičan i trebalo bi ga što prije renovirati, dok ne bude prekasno”, rekao je on.

Milorad Petrić, direktor Banskog dvora, koji je dobio upravljanje Kastelom, kaže da oni ne mogu puno da urade i da je sve u rukama Gradske uprave.

“Mi smo uradili sve što smo mogli, postavili smo trake upozorenja da postoji opasnost od urušavanja, ali nemamo stučnu službu koja bi izašla na teren i uklonila dio ruševina. Čekamo grad da anagažuje ekipu, da se barem ukloni dio ruševine”, rekao je juče Petrić.

On ističe da ne razumije građane koji svakodnevno prolaze tom lokacijom i rizikuju da budu povrijeđeni i pored upozorenja.

“Jedino rješenje bi izgleda bilo da se na tom potezu stavi žica kako bi spriječila nesavjesne građane da prolaze, da ne dođe do tragedije”, rekao je Petrić.

Iz Gradske uprave juče nismo dobili odgovor kada će biti angažovane službe koje će ukoniti urušeni dio artiljerijske kasarne. Za obnovu artiljerijske kasarne potrebni su donatori jer ovaj dio Kastela nije obuhvaćen projektom koji finansira Evropska unija.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-setaju-i-prave-selfije-pored-urusene-zidine/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])