Stričići: Kočićev zbor postao vašar golotinje i kiča (Foto)

Objavljeno: 29. 8. 2016 u 09:44h

“Kulturni” dio Kočićevog zbora u Stričićima kod Banjaluke obično završi do podne, nakon čega nastaje “narodno veselje”.

Tako je bilo i ovaj, 51. put. Narodno veselje manje-više označava opijanje i prežderavanje pod šatorima, garnirano predsjednikovim pjevanjem i tradicionalnim mučenjem životinja u vidu borbe bikova.

Ovog puta nismo vidjeli da li je predsjednik Srpske nekoga ponovo častio sa pola radničke “plate” ali smo zabilježili ples djevojaka oko štangle i “kermice” u grudnjaku.

zborr
Kako je svaka druga godina predizborna, ovo je bila sjajna prilika da se narodu ponudi “hlijeba i igara”, a to što se Petar Kočić, čija bi se kritika ondašnjeg političkog života mogla lako primjeniti i danas, bez ijedne promjenjene riječi, vjerovatno okreće u grobu usud je od kojeg ne možemo, i ne želimo, pobjeći.

zbor1

Društvene mreže su takođe pune glasova “za” i “protiv”, a tako će očigledno biti i ubuduće.

Screenshot_1

Organizatorima “Kočićevog zbora”, zarad promocije kulture, sigurno ne pada na pamet da “čačkaju mečku”, kako ne bi ostali i bez ono malo publike.

Izvor: Blic

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/stricici-kocicev-zbor-postao-vasar-golotinje-i-kica-foto/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||claudebot