Šervalova krivina označena kao crna tačka na putu Banjaluka – Jajce

Objavljeno: 29. 8. 2016 u 09:04h

“Putevi Republike Srpske” ustanovili su na putu Banjaluka – Jajce u mjestu Surjan crnu tačku ili opasno mjesto, na kojem će u budućem periodu biti preduzeto niz mjera kako bi se broj saobraćajnih nesreća i poginulih smanjio.

Kako nam je potvrđeno u ovom preduzeću, u pitanju takozvana Šervalova krivina, koja se nalazi nedaleko od Bočca, a na kojoj je u proteklih nekoliko mjeseci život izgubilo više ljudi.

Ona će biti obezbijeđena u narednom periodu, a kroz nekoliko dana biće potpisan i ugovor za javnu nabavku kojom će biti izvršena detaljna provjera bezbjednosti saobraćaja na toj dionici.

Iz Agencije za bezbjednost saobraćaja RS pojašnjavaju kako to obuhvata analizu nesreća, pregled puta, mjerenje prijanjanja kolovoza na gume, utvrđivanje nedostataka puta ili putne opreme, provjeru zaštitne ograde i slično.

“Rezultat bi bio odgovor na pitanje zašto na tom mjestu dolazi do saobraćajnih nezgoda, kao i prijedlog mjera kako bi se to zaustavilo”, kazao je Milija Radović, direktor Agencije.

Nakon toga, kako je pojasnio, krenulo bi se u realizaciju mjera koje mogu biti kratkoročne i ne zahtijevaju mnogo novca, ali i dugoročne, koje zahtijevaju planiranje budžeta jer iziskuju velika ulaganja. Kako je pojasnio, Pravilnikom o identifikaciji i sanaciji opasnog mjesta definisano je kako je opasno mjesto ili crna tačka dionica puta van naseljenog mjesta u dužini od 300 metara, a na kojoj se desilo šest nesreća s posljedicama po lica.

Podsjećamo, Saobraćajna inspekcija RS je u junu ove godine nakon serije nesreća s kobnim ishodom na ovom dijelu puta naložila “Putevima RS” da izvrši nezavisnu provjeru bezbjednosti saobraćaja. Prema zvaničnim podacima od januara 2013. godine do maja ove godine na dijelu puta Banjaluka – Jajce desilo se 328 saobraćajnih nezgoda. Poginulo je 17 ljudi, teže je povrijeđeno 27, a lakše 146 osoba.

Ove godine crna serija je “otvorena” u aprilu pogibijom troje ljudi. Prvo je Milan Inđić iz Bijeljine sletio svojim automobilom tojota u Vrbas, da bi nešto kasnije na istom mjestu sletio i automobil škoda, u kojem su se nalazili Mirjana i Momir Radukić, supružnici iz Aginog Sela, koji su se utopili.

Tijela Milana Inđića i Momira Radukića pronađena su tek nakon potrage koja je trajala nekoliko sedmica. Početkom juna poginuli su Miloš Trivunčić (20) iz Šipova i Rafaela Marić (22) iz Gruda, saputnici u automobilu golf dva, koji je vozio Ilija Gajanović. Automobil je iz neutvrđenih razloga izgubio kontrolu, sletio s puta i survao se u provaliju duboku tridesetak metara, da bi na kraju završio u rijeci Vrbas. Sve nesreće desile su se upravo na Šervalovoj krivini.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/servalova-krivina-oznacena-kao-crna-tacka-na-putu-banjaluka-jajce/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot