Regionalni put kod Banjaluke: Klizište vreba žrtve

Objavljeno: 28. 8. 2016 u 10:12h

Mještani Karanovca i Ljubačeva kod Banjaluke ogorčeni su na „Puteve RS“, što već dvije godine nisu u stanju da saniraju regionalni put prema Kneževu.

Klizište u Ljubačevu pokrenulo se poslije poplava 2014. godine, pa iako stanovnici i putnici od tada apeluju da se saobraćajnica trajno popravi, put od prije dvadesetak dana ugrožava i novo klizište.

Putem Karanovac – Kneževo svakodnevno prolaze kolone vozila, jer je to i najbliža komunikacija od Banjaluke do Sarajeva.

“Koliko se samo političara proveze ovuda, pa opet niko da reaguje. Noću nema svjetlosne signalizacije i pravo je čudo da nije bilo nekog većeg udesa”, priča Dejan Erak.

Saobraćaj se ovom dionicom odvija samo jednom trakom, a vozači su, kažu, stalno u strahu da će iza krivine naići neko „ko ne zna za situaciju na putu“.

“Ne mogu shvatiti da ‘Putevi RS’ tako dugo nisu u stanju da saniraju klizište od tridesetak metara. Novac ne može stalno biti opravdanje. Pa do sada su valjda mogli skupiti dovoljno sredstava za radove”,  stav je predsjednika saveta MZ Karanovac Boška Vuksana.

Savjet MZ Ljubačevo ponovo je pisao Gradu i „Putevima RS“ da hitno reaguju i obnove saobraćajnicu, ali odgovora nema.

“Nekoliko puta do sada smo ih obavještavali da je situacija opasna po prolaznike. Ovuda vozi čak i turistička linija prema etno-selu Ljubačevo, što nimalo nije reprezentativno za posjetioce”, ogorčen je predsjednik Radenko Vujasin.

Međutim, iz javnog preduzeća ”Putevi Republike Srpske”, u čijoj je ovo nadležnosti, opet nema optimističnog odgovora. Upoznati su sa pojavom klizišta na dionici puta i tvrde da je sve propisno obilježeno radi saobraćajne bezbjednosti.

“Kako se radi o klizištima u specifičnim uslovima, neophodno je izraditi projektnu dokumentaciju sa svim potrebnim ispitivanjima terena. Radimo na izradi projektne dokumentacije i očekuje se njen završetak za 30 dana. Zavisno od finansijskih sredstava, pristupilo bi se sanaciji klizišta – rekla je portparol Natalija Kostrešević.

Trpi i posao

U preduzeću „Drvorez“ iz Ljubačeva ističu da im posao direktno zavisi od ove saobraćajnice, jer kamioni tuda provoze građu i drva. Ako put bude blokiran, mogu da zatvore proizvodnju.

“Proizvodnja drvne industrije ne može ispaštati ukoliko se desi da jednog dana nema prolaza”, naglasio je direktor Mirko Glavić.

Izvor: Atv

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/regionalni-put-kod-banjaluke-kliziste-vreba-zrtve/?utm_source=SingleNajnovijeVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleNajnovijeVijesti||claudebot