Banjaluka: Građani prijavili vehabije, policija pronašla porodicu iz Kuvajta

Objavljeno: 28. 8. 2016 u 09:32h

 U banjalučkom naselju Starčevica sinoć je primjećen džip marke Rexton u kojem su navodno bila četvorica vehabija, ali je kasnije utvrđeno da je ipak riječ o kuvajtskoj porodici koja se nalazi u posjeti gradu na Vrbasu, saznaje “EuroBlic”.

Odmah nakon dojave krenula je potraga za džipom, a građani su primjetili nekoliko policijskih vozila kako patroliraju pustim ulicama.

Kako se saznaje iz CJB Banjaluka, dojava o vehabijama je postojala, ali je utvrđeno da je riječ o istoj porodici iz Kuvajta koja je juče zaustavljena kod Zelenog mosta u Banjaluci.

Za sada nije poznato da li je riječ o turistima, ali će Kuvajćanima, sigurno smo, ova posjeta Banjaluci dugo ostati u sjećanju.

Kako je početkom jula javio “EuroBlic”, policija u Banjaluci pod lupom drži kuću u centru grada zbog informacije da u njoj boravi grupa vehabija.

Lokacija se drži u strogoj tajnosti, a „EuroBlic“ je saznao da se radi o jednoj kući u blizini banjalučkog mosta „Patre“, poznatijeg kao Gradski most.

Inače, ovo nije prvi put da je najveći grad u RS na „meti“ vehabija. U ranijem periodu, mještani banjalučkog naselja Krčmarice prijavili su da je grupa vehabija namjeravala da kupi kuću u ovom naselju.

MUP Republike Srpske do danas je evidentirao više lokacija u blizini Banjaluke na kojima su nastanjene vehabije. Pripadnici radikalnog vehabijskog pokreta tako su locirani u banjalučkim naseljima Novoselija i Vrbanja, zatim u susednim opštinama u naseljima Lišnja i Donja Mravica u opštini Prnjavor, te Šipragama kod Kotor Varoša.

Izvor: Atv

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-gradani-prijavili-vehabije-policija-pronasla-porodicu-iz-kuvajta/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot