Banjaluka: Bolje napajanje strujom za 300 domaćinstava

Objavljeno: 27. 8. 2016 u 13:11h

Nova trafo-stanica i dio niskonaponske mreže u ulici Jovana Raškovića u mjesnoj zajednici Lauš dva omogućiće bolje napajanje strujom 300 domaćinstava u ovoj ulici.

U preduzeću “Elektrokrajina” kažu da je u toku rekonstrukcija niskonaponske mreže u tom dijelu grada.

“Postavljamo novu elektroopremu u trafo-stanicu. Kada ona bude u funkciji, doći će do značajnog poboljšanja i stabilizacije napona na mreži u ulici Jovana Raškovića. Trenutno ne možemo precizirati kada će radovi biti završeni, ali će nadležne službe našeg preduzeća učiniti sve da to bude što prije” – rekao je portparol “Elektrokrajine” Predrag Klincov.

Stanovnici ove ulice ističu da je često dolazilo do padova napona.

“Uzrok toga je i veliki broj novoizgrađenih kuća koje su se priključile na postojeću elektromrežu. Nadamo se da će sa novom trafo-stanicom i mrežom prestati i problemi sa padovima napona. Svjetlo nam je žmirkalo, a pojedini aparati nisu mogli da rade kako treba zbog slabog napona. Pojedine komšije su se znale žaliti da im crkava bijela tehnika ili televizori zbog slabe struje” – rekao je penzioner Rade Marjanović.

Kako ističe, više puta su na ovaj problem ukazivali Savjetu mjesne zajednice Lauš dva i “Elektrokrajini”.

“Evo, konačno se nazire rješenje problema i nadamo se da će što prije početi sa radom, jer to svi sa nestrpljenjem iščekujemo” – kazao je Marjanović.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Lauš dva Milenko Letić kaže da je građanima pao kamen sa srca kada je postavljena nova trafo-stanica.

“Čekamo da počne sa radom i vjerujemo da će to biti čim se završe svi potrebni radovi prije puštanja trafoa u funkciju. Ranije je bilo pritužbi na loš napon struje jer je mreža preopterećena, ali od kada je stigla nova trafo-stanica, niko se ne žali” – rekao je Letić.

Nadoknada

U preduzeću “Elektrokrajina” kažu da će, ukoliko se pokaže da je neko pretrpio štetu na aparatima za domaćinstvo zbog niskog napona, ta šteta biti nadoknađena.

“Potrebno je da podnesu zahtjev u prostorijama “Elektrodistribucije” uz priloženi dokazni materijal komisiji za utvrđivanje i procjenu štete na nivou preduzeća. O odluci komisije biće obaviješteni pisanim putem” – rekao je Predrag Klincov.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-bolje-napajanje-strujom-za-300-domacinstava/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||claudebot