Najezda sitnih zelenih skakavaca u Banjaluci

Objavljeno: 26. 8. 2016 u 13:48h

Banjalučani se žale da su im poslednjih dana stanove preplavili sitni zeleni skakavci, a juče su prekrili pločnike oko ulične rasvjete, osvjetljenih izloga i reklama u gradu.

Stručnjaci objašnjavaju da ovo nije neuobičajena pojava, te da je najezda posljedica kišnog vremena koje pogoduje njihovom razmnožavanju. Obično se pojavljuju od jula do oktobra, a u stanovima i zatvorenim prostorijama žive još kraće nego u prirodi.

“Riječ je o vrsti koja nije karakteristična za naše prostore, nego se najčešće pojavljuje u vlažnim i močvarnim predjelima. Na naše prostore su doneseni odavno, najvjerovatnije u nekoj vrsti transporta” – tvrde biolozi i dodaju da mali zeleni skakavci nisu štetočine i ne izazivaju alergijske reakcije.

Izvor: Mojkontakt

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/najezda-sitnih-zelenih-skakavaca-u-banjaluci/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot