Dani Vrbasa i ekologije

Objavljeno: 26. 8. 2016 u 12:24h

Eko-turistički festival “Dani Vrbasa”, koji je u funkciji očuvanja životne sredine i zaštite rijeke Vrbas, juče je svečan otvoren u Karanovcu.

Na sajmu je 15 izlagača predstavilo svoje proizvode nastale na bazi organske proizvodnje, a u sklopu festivala biće održano nekoliko manifestacija kao što je vožnja dajakom, kajakom, rafting čamcima, izložba dječijih likovnih radova, fotografija.

“Banjaluka vodi računa o zaštiti životne sredine. Usvajamo zakonsku regulativu i podzakonska akta koja se bave oblastima zaštite životne sredine. Već vodimo računa o kvalitetu vazduha i vode, a ono na čemu ćemo ubuduće raditi je i monitoring kvaliteta zemljišta” – rekao je predsjednik Skupštine grada Banjaluka Budimir Balaban na otvaranju festivala.

Portparol Turističke organizacije grada Branka Branković rekla je da ovaj festival ima tendenciju da iduće godine preraste u svojevrstan sajam ekologije.

” I ove godine festival ima izložbeno-sajamski karakter, a izlagači su se opredijelili za zdrav život, zdravu i organsku hranu i integralne žitarice. Na ovaj način pokušavamo da podignemo svijest građana o važnosti ekologije” – kazala je Brankovićeva.

Organizatori ove manifestacije su Udruženje građana “Grin Vrbas – Zelena rijeka Vrbas” u saradnji sa Fondom za zaštitu životne sredine, Turističkom organizacijom grada Banjaluka i preduzećem “Depot”.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/dani-vrbasa-i-ekologije/?utm_source=SingleNajnovijeVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleNajnovijeVijesti||claudebot