Počeo peti kamp za mlade programere

Objavljeno: 23. 8. 2016 u 12:53h

Kamp za talentovane programere srednjih škola RS je dobar primjer saradnje srednjih škola sa Elektrotehničkim fakultetom

Rekao je to na otvaranju manifestaciju za mlade informatičare u Gimnaziji, “ProgrameRSijada” rektor banjalučkog Univerziteta Milan Mataruga.

“Univerzitet otvoren za slične projekte” – kazao je Mataruga.

Poslanik u Narodnoj skupštini RS i kandidat za gradonačelnika Banjaluke Igor Radojičić poručio je mladim informatičarima da su na pravom putu i da su gradu potrebni takvi stručnjaci.

“O njima ubuduće treba voditi još više računa. Isto tako treba im dati neiskorišćeni prostor u gradu za pokretanje samostalnog IT poslovanja” – kazao je Radojičić.

Otvaranju su prisustvovali i dekan Elektrotehničkog fakulteta, Brako Dokić, te predstavnici kompanije “m:tel” i drugih IT kompanija.

Peti Kamp “ProgrameRSijada” trajaće pet dana i u njemu učestvuju srednjoškolci iz Višegrada, Prnjavora, Foče, Bijeljine, Prijedora, Šamca, Gradiške, te banjalučkih Elektrotehničke škole i Gimnazije.

Talentovani đaci posjetiće i nekoliko IT kompanija, imaće prezentaciju tri-de štampača, programiranja drona, te bogat sportski i kulturni program.

Izvor: Glas Srpske 

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/poceo-peti-kamp-za-mlade-programere/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])