Banjaluka: Najčešće gase zapaljene kontejnere

Objavljeno: 23. 8. 2016 u 12:47h

Profesionalna teritorijalna vatrogasna jedinica intervenisala je 511 puta u proteklih sedam mjeseci, od čega je 359 intervencija zbog požara raznih vrsta.

“U julu smo imali 39 gašenja požara. Svi oni su prouzrokovali materijalnu štetu, ali, na sreću, ne i posljedice po ljude. Najčešće su gorjeli kontejneri” – kazao je šef Odsjeka za poslove Civilne zaštite Mladen Ćućun.

U proteklih mjesec zabilježena su 24 požara.

“Osim smeća, gorjela su i četiri automobila. Vatrogasci su u četiri navrata gasili šumske ili požare na niskom rastinju. Zabilježeno je i šest intervencija na stambenim i jedna na pomoćnom objektu koji su gorjeli” – naveo je Ćućun.

Dodao je i da je prošle godine bilo 909 intervencija vatrogasaca, od čega je 727 akcija gašenja požara. Gradska uprava posebno apeluje na sve one koji pale korov i vatru na otvorenom da dobro vode računa kako ne bi došlo do nekontrolisanog širenja vatre na šumu i objekte.

Izvor: Glas Srpske 

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-najcesce-gase-zapaljene-kontejnere/?utm_source=SingleNajnovijeVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleNajnovijeVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])