Mostići u Krupi na Vrbasu truli i opasni za turiste

Objavljeno: 22. 8. 2016 u 16:32h

Iako Turistička organizacija grada u svojoj ponudi slapove Krupe promoviše kao nezaobilazno izletište, drveni mostići preko ove rijeke do te mjere su oštećeni da prelazak preko njih izaziva veliki bezbjednosni problem za posjetioce.

Ovo je ujedno i mnogim Banjalučanima omiljeno mjesto za odmor i vikendom vrvi od posjetilaca, ali gotovo na svakom mostu na šetalištu uz ovu rijeku nedostaje nekoliko dasaka po kojima se hoda, a mnogi imaju trulu i veoma nestabilnu konstrukciju. Nekima nedostaje dobar dio zaštitne ograde, a ima i onih koji su se potpuno nakrivili, najvjerovatnije zbog naleta vodene bujice.

Posjetioci koji vikendom rado odmaraju uz slapove Krupe na Vrbasu i šetaju uzvodno strahuju da bi konstrukcija nekih mostića mogla popustiti, a šetači završiti u vodi ili pak plićaku prepunom kamenja.

Banjalučanin Stefan Granolić kaže da je tokom posljednjeg odmora na krupskim slapovima ostao iznenađen izgledom ovog poznatog izletišta.

“Ta lokacija važi za jednu od poznatih turističkih izletišta Banjaluke, a na terenu je vidljiv ogroman nemar. Svaki drveni mostić na Krupi, koje vikendom prelaze stotine građana i turista, ako ne i više, igleda kao da će se već danas srušiti. Nedostaju daske, druge su trule, a na pojedinim mostovima labava je ili polomljena zaštitna ograda”, istiće Granolić.

Prema njegovim riječima, kada je prije nekoliko dana išao na slapove, sreo je nekolicinu stranih turista, što je dokaz da ova lokacija ima veliki turistički potencijal.

“Uopšte nije lijep prizor to što turisti vide na tako predivnom mjestu, koje bi trebalo da je planski uređeno, a posebno zato što se neko od njih vrlo lako može naći u vodi“, dodao je Granolić.

Ostoja Barašin, direktor Turističke organizacije Banjaluka, rekao je da ove godine iz budžeta grada nisu izdvojena sredstva za uređenje šetališta i rekonstrukciju mostića na popularnom šetalištu uz Krupu.

“Izvjesno je da će u ovoj sezoni to šetalište ostati kakvo i jeste, ali već za sljedeću godinu realno je očekivati da se uređenje ove obale uvrsti u budžet i da će u novoj turističkoj sezoni biti u novom ruhu”, rekao je Barašin.

Izvor: Mojkontakt

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/mostici-u-krupi-na-vrbasu-truli-i-opasni-za-turiste/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot