Završetak infrastrukture u Poslovnoj zoni Ramići do kraja septembra

Objavljeno: 20. 8. 2016 u 17:26h

Rok za izgradnju infrastrukture u Poslovnoj zoni Ramići biće probijen za desetak dana, a očekuje se da bude završena do kraja septembra.

Potvrdio je to gradonačelnik Slobodan Gavranović nakon što je u petak obišao gradilište u koje Gradska uprava ulaže oko 1,8 miliona KM.

“Rok za završetak radova bio je 20. septembar. Međutim, bilo je blagih kašnjenja u izvođenju radova zbog dogovaranja i koordinacije sa ostalim učesnicima u projektu, prilikom postavljanja elektro i vodovodne mreže sa nadležnim preduzećima. Isto tako, jedan broj investitora nije dovoljno brzo reagovao i sarađivao sa izvođačem radova u rješavanju pitanja budućih priključaka na njihovim parcelama” – kazao je Gavranović. 

Napomenuo je da je cilj ovih radova, koji podrazumijevaju izgradnju vodovodne, kanalizacione i elektromreže te saobraćajnica, da omoguće investitorima što bolje uslove za izgradnju proizvodnih hala.

“Od prodaje parcela ostvaren je prihod veći od milion maraka. Cilj nije da prodamo zemlju već da zona ostvaruje prihode od proizvodnih aktivnosti” – dodao je Gavranović.

Rekao je da zbog nedostatka novca ne mogu rekonstruisati zgradu u kojoj je trebalo da budu smještene kancelarije gradskih, bankarskih, poštanskih, osiguravajućih i drugih službi koje su trebale da budu u funkciji razvoja Poslovne zone.

Izvor: Glas Srpske 

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/zavrsetak-infrastrukture-u-poslovnoj-zoni-ramici-do-kraja-septembra/?utm_source=SingleNajnovijeVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleNajnovijeVijesti||claudebot