Uvijek na visini zadatka: Marija Markanović ponos Banjaluke

Objavljeno: 20. 8. 2016 u 09:31h

Prošla noć u Banjaluci mogla je biti kobna za dvadesetogodišnjeg Dragana Stupara iz Petrovca. U naselju Borik nožem ga je izbo maskirani napadač, a spasila ga je portparolka banjalučke policije.

Marija Markanović vozila je automobil ulicom Save Kovačevića u blizini gradskog Venecija mosta, i primjetila ranjenog mladića kako doziva pomoć.

“Dok se on približavao mom vozilu primjetila sam tragove crvene boje u predjelu stomaka i u tom trenutku sam nazvala operativno dežurstvo i rekla gdje se nalazim, da pozovu službu hitne pomoći. Pokušala sam da ga smirim da ne izgubi svijest, istovremeno mi se pridružio jedan mlađi muškarac koji je donio vodu koji je pokušao da pokvasi vratne žile kako bi ga i dalje održali u svjesnom stanju”, izjavila je Marija Markanović, portparol CJB Banja Luka.

Najvažnije je, priča Marija, da se sve dobro završilo. Dragan Stupar odmah je operisan u banjalučkom Kliničkom centru i van je životne opasnosti.

“Pacijent je dobrog opšteg stanja, nije životno ugrožen. Sinoć je zbrinut kao hitan hirurški slučaj. Uboden je nožem u predjelu trbuha, dežurna ekipa ga je hirurški zbrinula, konstatovala da nema povrede unutrašnjih organa i obradila ranu. Pacijent se danas dobro osjeća, pokretan je, ustajao je i hodao”, kazao je dr Miroslav Regoda, hirurg na UKC RS.

Dragan Stupar je na samo jedan dan došao u Banjaluku da posjeti sestru koja živi u studentskom domu, priča njegov kum Drago Jevrić. Nakon što je Dragana posjetio u bolnici došao je na lice mjesta da sazna nešto o portparolki banjalučke policije. Portali, kaže, cijeli dan bruje o njenom hrabrom gestu.

“Prepoznala je da je čovjeku potrebna pomoć. Stala, prišla mu i tako dalje, ukazala pomoć, pozvala policiju i ja se posebno zahvaljujem Mariji Markanović i vjerujem da će je i on potražiti poslije svega ovoga kad izađe iz bolnice”, rekao je Drago Jevrić.

Marija Markanović priča da je u prvi mah pomislila da se nalazi u opasosti jer većina pljačkaša koji noću presreću automobile, simuliraju povredu i traže pomoć. Ono što je uradila, poručuje, bila je dužnost svakog policajca. Kao portparol Centra javne bezbjednosti Banjaluka, javnosti službeno poručuje da je istraga u toku i da policijski službenici tragaju za počiniocem ovog krivičnog djela.

Izvor: Mojabanjaluka

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/uvijek-na-visini-zadatka-marija-markanovic-ponos-banjaluke/?utm_source=SingleNajnovijeVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleNajnovijeVijesti||claudebot