Banjaluka: Zbog produženog remonta kupači GOB-a na čekanju

Objavljeno: 19. 8. 2016 u 12:14h

Zbog obimnog posla remont Gradskog olimpijskog bazena i dalje traje pa neće od danas početi da prima kupače, kako je ranije bilo najavljeno.

Potvrdio je to juče direktor javnog preduzeća “Akvana”, u sklopu kojeg posluje i Gradski olimpijski bazen, Vedran Mitrović.

“Usporili su nas dodatni radovi. Morali smo da mijenjamo lošu hidroizolaciju u muškom toaletu, jer je često dolazilo do plavljenja teretane. Problem je vidljiv već nekoliko mjeseci. Voda iz tuševa slivala se na plafon podruma u kojem je smještena teretana” – kazao je Mitrović.

Naglasio je da nije puno bolja situacija ni u ženskom toaletu.

“Treba vremena da se sve dovede u red. Ne možemo garantovati da će glavni muški toalet prvih dana nakon otvaranja uopšte i raditi. Zahvat je obiman i zahtijeva i dodatna sredstva, pa će instalacija u ženskom toaletu pričekati iduću godinu” – rekao je  Mitrović.

Remontom, koji je počeo 6. avgusta, bilo je planirano   mijenjanje vode, čišćenje bazena, cijevi, klima-komora i pumpi.

“Bazen je trebalo da bude zatvoren 13 dana. Tačan termin  početka rada objavićemo naknadno. Mi se iskreno nadamo da će to biti iduće sedmice. Remont je trebalo da košta oko 20.000 KM, ali popravka izolacije uduplala je troškove” – tvrdi Mitrović.

Prema njegovim riječima, samo punjenje olimpijskog, pomoćnog i kompenzacijskog bazena koji je skriven i koji prečišćava vodu košta 8.000 KM.

“U njih stane tri miliona litara vode. Jednom godišnje mijenjamo tu vodu, s tim da se ona obnavlja svaki dan. U kompenzacijski bazen se ubacuje 30 litara svježe vode po kupaču svaki dan, što je zakonom propisano” – zaključio je Mitrović uz napomenu da će kupači kao i članovi plivačkih i vaterpolo klubova, kao i do sada, imati maksimalne uslove za kupanje i trening.

Poslovanje

Portparol preduzeća “Akvana” Borivoje Jevđenić kaže da GOB u prosjeku posjeti oko 300 kupača dnevno.

“Ako uzmemo da je cijena ulaznice na bazen 3,50 KM, mi od kupača dnevno zaradimo od 1.000 do maksimalnih 1.500 KM, a od reklama na bazenu 700 KM. Za rad bazena na mjesečnom nivou potrebno je izdvojiti 100.000 KM i logično je da poslujemo u minusu. Ovako veliki projekti ne mogu bez redovnih subvencija, koje obezbjeđuju institucije” – rekao je Jevđenić.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-zbog-produzenog-remonta-kupaci-gob-a-na-cekanju/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||claudebot