Volonteri linije Plavi telefon se družili sa mladima i djecom

Objavljeno: 17. 8. 2016 u 09:56h

Volonteri savjetodavne linije Plavi telefon družili su se dva dana sa djecom i mladima u sklopu manifestacije „Kreativni avgust“, koju organizuje Zdravo da ste.

Najmlađi su uživali u balonu sa toboganom, te kroz igru naučili zašto je Plavi telefon važan za njih. U isto vrijeme, mladi su se zanimali za ogroman telefon od stiropora koji je bio postavljen na obali Vrbasa. Oni su radoznalo prilazili, te pitali šta on predstavlja.

„Ovo nam je bila sjajna prilika da se neformalno družimo sa djecom i mladima, te ih u opuštenoj atmosferi informišemo o radu linije. Važno je da znaju da nas mogu pozvati kada im bude potreban savjet ili pomoć. Neki od njih su ranije znali za Plavi telefon, a nekoliko djece je iskoristilo priliku da nam se povjeri u vezi problema sa kojima se susreću. Sa njima smo dogovorili razgovore putem linije, kako bismo mogli detaljnije da im se posvetimo“, govori asistentkinja koordinatorke Plavog telefona Bojana Delibašić Bjelić.

Broj Plavog telefona je 080 05 03 05, a zahvaljujući prijateljstvu sa kompanijom mtel, pozivi su besplatni za cijelu BiH, bez obzira na mrežu. Linija radi svakog radnog dana od 9 do 17 časova i tokom tri godine servisirano je više od 2.000 poziva.

Većinom zovu djeca i mladi kako bi razgovarali o nasilju i zlostavljanju, kao i problemima sa vršnjacima i u školi, ali i roditelji koji ne znaju kako da se postave u određenoj situaciji.

Rad ove linije podržavaju i kompanije Metromedia i Mediaboard koje širom BiH obezbjeđuju bilborde, siti lajtove i wifi bilborde za njenu promociju, dok su glavni medijski partner Nezavisne novine.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/volonteri-linije-plavi-telefon-se-druzili-sa-mladima-i-djecom/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot