Vrbas tekuća deponija za neodgovorne pojedince

Objavljeno: 16. 8. 2016 u 09:45h

Članovi Ronilačkog kluba “Buk” najviše vode računa o čistoći korita rijeke Vrbas i svakodnevno, pored sitnog smeća, plastike i metala, najčešće izvlače ostatke aparata za domaćinstvo i olupine auta koje neodgovorni pojedinci bacaju u krajišku ljepoticu.

“Za neke je Vrbas tekuća deponija. Najviše smeća se baca u prigradskim zonama i to na mjestima gdje se obali može prići autom pa ljudi svašta dovezu i bace u vodu. U samom gradu je manje onečišćenje” – rekao je član Upravnog odbora RK “Buk” Miroslav Mišković.

Istakao je da u posljednjih mjesec desetak ronilaca intenzivno kontroliše vodotok Vrbasa.

“Imamo ugovor sa Gradskom upravom da kontrolišemo cjelokupan tok rijeke. Sitnije smeće sami iznesemo na obalu i nadležne službe ga odvezu. Kad su u pitanju olupine ili nešto veće, posao radimo iz pomoć firme “Eko-euro tim” “- objasnio je Mišković.

Dodao je da, osim lociranja i vađenja krupnog otpada, pomažu i prilikom vađenja minsko-eksplozivnih sredstava koja se, kako je Mišković kazao, najčešće nalaze ispod mostova.

“Nesavjesni građani misle da se će najlakše riješiti tog problema ako ga bace s mosta. Obično su to mali paketi zamotani u kese” – rekao je Mišković.

Ovogodišnjim programom zajedničke komunalne potrošnje iz budžeta grada je za ove namjene planirano 10.000 maraka.

Izvor: Glas Srpske 

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/vrbas-tekuca-deponija-za-neodgovorne-pojedince/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot